Initiative: költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz a NAV

Initiative: költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz a NAV olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Folytatólagosan elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt indított nyomozást a NAV az…

A teljes cikk itt olvasható:
Initiative: költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz a NAV

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Folytatólagosan elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt indított nyomozást a NAV az Initiative médiaügynökség ellen, a Media1 információi szerint az adóhatóság munkatársai házkutatást tartottak a cégnél, adathordozókat foglaltak le és zárolták a számlákat is. A vállalat és tulajdonosa azt közölte, hogy az üzletmenet folyamatos marad és minden szerződéses kötelezettségüket teljesítik.

A Media1 információi szerint egy néhány évvel ezelőtti, de még nem el nem évült szponzorációs ügy kapcsán indított nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Initiative médiaügynökség ellen. A lap úgy tudja, hogy a vállalatnál és egyik megbízójánál, valamint egy médiaszolgáltatónál még csütörtökön nyomozók házkutatást tartottak, továbbá különféle adathordozókat és más bűnjeleket is lefoglaltak. A hatóság intézkedései az Initiative esetében kiterjedtek a cég bankszámláinak zár alá vételére.

Az Initiative a partnereinek küldött levelében leszögezte, hogy üzleti gyakorlata szerinte mindenben megfelelt a hatályos jogszabályoknak, és a társaság az elmúlt években átesett több más vizsgálaton is megállapítás nélkül.

Az ügynökség a hírekre reagálva közleményt tett közzé. Ebben elismerték, hogy az Initiative Media Kft. érintett egy, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által folytatott eljárásban. Hozzátették, hogy a nyomozó hatóság munkáját mindenben támogatják és bíznak benne, hogy a most folyó eljárás rövid időn belül megerősíti, hogy a társaság az érintett ügyben is a jogi és szakmai elvárásokat maradéktalanul betartva járt el. „Az adóhatóság eljárása alatt is támaszkodhatunk munkatársaink és anyacégünk által biztosított stabil és magas minőségű szakmai háttérre, így ügyfeleink minőségi kiszolgálásához a feltételek változatlanul rendelkezésre állnak” – olvasható még a közleményben.

A Initiative: költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz a NAV bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Initiative: költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz a NAV

Vélemény, hozzászólás?