Íme a megoldás a válás okozta depresszióra

Íme a megoldás a válás okozta depresszióra olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Ingyenes talpraállító lelkigyakorlatot szerveznek a Pasaréti Közösségi Házban Több mint húsz…

A teljes cikk itt olvasható:
Íme a megoldás a válás okozta depresszióra

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Ingyenes talpraállító lelkigyakorlatot szerveznek a Pasaréti Közösségi Házban

Több mint húsz éve tartanak talpraállító lelkigyakorlatot elvált szülőknek. Míg régen jó, ha volt mutatóban egy-egy férfi, ma a jelentkezők 25 % -át teszik ki. A részvétel ingyenes, mert a helyet adó Pasaréti Közösségi Ház és az egyház támogatja a programot.

„98%-ban a válás elszenvedője jelentkezik a lelkigyakorlatra és 3 hétvége után a résztvevők 100%-a új reményt kap az élethez” – mondta Madocsai Bea, az Emmánuel Közösség AVE-kurzus elnevezésű szolgálatának elindítója, s ez a program 23 év alatt körülbelül 1200 reményvesztett elválton segített, de hozzá vehetjük ő gyermekeiket is, akik körülbelül 3000-en lehetnek.

„Sosem firtatjuk az okokat, de sokakból kikívánkozik, így tudjuk, hogy a legtöbb esetben a rosszul megválasztott társ okozza a házasság végét. Ami pedig új jelenség, mert két évtizede még nem volt jellemző: 50-60 éves nők nagyszámban keresnek meg bennünket, többnyire azért, mert férjük fiatalabb nőre cserélte őket” – számolt be tapasztalatairól a szakember.

„Az egyedül maradás első éveiben járó, de már a válás tényét elfogadó résztvevők kapaszkodó mondata: nem tudnak semmit úgy elrontani, hogy a Jóisten ne tudná azt a javukra fordítani” – mesélte Madocsai Bea, majd hozzátette, ezzel a megerősítéssel, valamint szeretettel, együttérzéssel igazi csodák születnek a program végére.

A családpasztorációs programjairól is híres Pasaréti Közösségi Házban április 9-én induló programra megnyílt a jelentkezési lehetőség.

További információ: www.pasaretikozossegihaz.hu

Tovább az eredeti cikkre: Íme a megoldás a válás okozta depresszióra

Vélemény, hozzászólás?