Ilyenek a rettenetes szülők?  

Ilyenek a rettenetes szülők?   olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Hamarosan érkezik a Thália Télikert új bemutatója, a Rettenetes szülők, melyben…

A teljes cikk itt olvasható:
Ilyenek a rettenetes szülők?  

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Hamarosan érkezik a Thália Télikert új bemutatója, a Rettenetes szülők, melyben a Thália Színház társulatának tagjait – Udvarias Annát és Ember Márkot – Csarnóy Zsuzsa, Rancsó Dezső és Jeney Luca Viktória egészítik ki.

A rendező, Kelemen József szavaival élve, a darab egy bohózatba oltott sorstragédia, ami egy szokatlan dinamikára épülő család történetére épül. A családtagok egytől egyig valamilyen sérelmet hordoznak, és ezek a sérelmek függővé teszik őket a másik féltől. Ebbe a kaotikus családi környezetbe érkezik egy külső szemlélő, Madeleine, aki aztán felbolygatja az állóvizet.

A szereplőket bemutatva tisztán látszik, miből fakad a történet sorstragédiája, és ez hogyan válik bohózattá.

Talán nem is olyan szokatlan, hogy egy anya ragaszkodik egyetlen kicsi fiához, ám ez Yvonne (Csarnóy Zsuzsanna) esetében egészen más kereteket ölt. Ha tehetné, magához láncolná, csak nehogy beleszeressen valakibe és elhagyja őt – annak rendje és módja szerint. 

Michel (Ember Márk) a tökéletes alany anyja számára, hiszen huszonévesként őt tartja legjobb barátjának. Szóba sem jöhetett az anyjáról való leválás és még soha életében nem volt szerelmes. Nem csoda, hogy váratlanul érik az érzelmek, amit Madeleine (Jeney Luca Viktória) iránt érez. Kezdi levetkőzni ártatlan, naiv, kisfiús énjét és ösztönszerűen utat tör magának férfiassága. 

Anyának, fiának nincs elég baja, nyakukban még ott van apuka, Georges (Rancsó Dezső), aki egy nagyot álmodó, reménybeli feltalálóból az idő múlásával, sikertelenségének köszönhetően visszafejlődött egy elhanyagolt kisgyerek szerepébe. Magányában nem tudja mit kezdjen az életével. Feleségével – aki amúgy is csak kicsi fiára koncentrál – már rég elsodródtak egymástól. Így nem maradt más választása, minthogy szeretőt tartson!

 

A családi titkok, kalamajkák ügyeletes gardírozója immár 23 éve a kedves, ámde kemény jellemű nagynéni, Léonie (Udvarias Anna), aki valaha Georges menyasszonya volt. Ezek után a történetnek nem is tudnánk más helyszínt elképzelni, mint a szenvedéllyel és érzelmekkel túlfűtött Párizst, ahol a konfliktusok kibontakozhatnak.  Az előadás Bendi Balázs fordításában, Kelemen József rendezésében kerül színre. Jelmeztervező: Cselényi Nóra, díszlettervező: Khell Zsolt.

Bemutató: 2022. április 09. 

Tovább az eredeti cikkre: Ilyenek a rettenetes szülők?  

Vélemény, hozzászólás?