Ilyen még nem volt a Debreceni Állatkertben: bébi sülök a kifutó sztárjai!

Ilyen még nem volt a Debreceni Állatkertben: bébi sülök a kifutó sztárjai! olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Első utódait neveli a Debreceni Állatkert dél-afrikai sülpárja: egyelőre ismeretlen neműek…

A teljes cikk itt olvasható:
Ilyen még nem volt a Debreceni Állatkertben: bébi sülök a kifutó sztárjai!

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Első utódait neveli a Debreceni Állatkert dél-afrikai sülpárja: egyelőre ismeretlen neműek az apróságok. A sülbébik szülei Debrecenben találkoztak először egymással, ismerkedésük a kezdetektől problémamentesen zajlott, és a jelek szerint teljes mértékben otthonra találtak a Nagyerdő fái alatt.

A szülőpár tavaly nyári érkezését megelőzően intézmény a dél-afrikai sül északi rokonát, a tarajos sült (Hystrix cristata) tartotta, szaporulatról azonban most először számolhat be e karizmatikus óriásrágcsálók háza tájáról. Bár a másfél hetes ikrek még jó ideig a sülcsalád kulisszák mögötti fűtött búvójában élvezik majd anyjuk gondoskodását, a tavaszi jó idő érkezésével a látogatók is megtekinthetik majd őket.

A dél-afrikai sül (Hystrix africaeaustralis) a kontinens déli szavannáin és erdőiben őshonos. Afrika legnagyobb termetű rágcsálójaként főleg növényi részeket fogyaszt, de látták már csontokon és állati tetemeken rágódni is. Mivel az ember művelte területekre merészkedve a haszonnövényeket is megdézsmálja, sok helyen kártevőként tartják számon. Éjszaka aktív, és bár tápláléka után egyedül kutat, szigorúan monogám párokban él. A hím és a nőstény együtt védi szagnyomokkal megjelölt területét, és utódaikat is közösen nevelik fel.

Tovább az eredeti cikkre: Ilyen még nem volt a Debreceni Állatkertben: bébi sülök a kifutó sztárjai!

Vélemény, hozzászólás?