Így készüljünk fel ingatlanunk bemutatására

Így készüljünk fel ingatlanunk bemutatására olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Ha megszületik a szándék, hogy tulajdonunkat képező ingatlanunkat szeretnénk eladni, akkor…

A teljes cikk itt olvasható:
Így készüljünk fel ingatlanunk bemutatására

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Ha megszületik a szándék, hogy tulajdonunkat képező ingatlanunkat szeretnénk eladni, akkor igencsak fontos, hogy számba vegyük a legfontosabb teendőket, főleg, ha nem szeretnénk az időt vesztegetni és mielőbb megtalálnánk az alkalmas vevőt. A belvárosi ingatlanok specialistája most csokorba gyűjtötte mindazokat az alapvetéseket, amelyek segítségével szinte azonnal jó benyomást lehet kelteni a vevőjelöltekben. 

„Egy jólsikerült lakásbemutatás ugyanis a tapasztalatok szerint nagyon gyorsan akár vételi szándéknyilatkozat megszületéséhez is vezethet” – kezdi Ben-Ezra Orran, a Central Home szakértője. -„Ráadásul az is tény, hogy mivel az elmúlt két évet a járvány és az ezzel járó korlátozások dominálták, éppen ezért szűkebb, ám aktívabb vevőcsoportok vannak jelen a budapesti belvárosban is, ami azért jó hír, mert eltűntek az eladók életét megkeserítő, úgynevezett ingatlanturisták.”

Lássuk hát a profi tanácsokat!

Rend a lelke mindennek

Akik megtekintik lakásunkat, jövőbeli otthonukat keresik, ezért fontos, hogy a lehető legelőnyösebb képet mutassa ingatlanunk. Mivel nem véletlenszerűen esnek be a vevőjelöltek, hanem előre egyeztetett időpontban, így tudunk ügyelni arra, hogy tiszta, rendezett körülmények közé érkezzenek. Ha esetleg nem élünk életvitelszerűen az ingatlanban, vagy bérlő van a lakásban, akkor sem szabad sajnálni az időt arra, hogy a vevők érkezése előtt megnézzük, hogy minden rendben van-e, például nem égtek-e ki az égők a lakásban, vagy nem hömpölyögnek porcicák minden sarokban. 

Az idő

Mivel a vevőjelöltek eddig csupán hirdetésen keresztül, képeken láthatták és „ismerhették meg” lakásunkat, vezessük őket körbe, hagyjunk elegendő időt számukra, hogy részletesen szemrevételezhessék az ingatlan minden, őket érdeklő pontját. Válaszoljunk a felmerülő kérdésekre a lehető legpontosabban és legkimerítőbben (ezzel felesleges köröket spórolhatunk meg és sokat segíthet a későbbi együttműködés során, kialakulhat a kölcsönös bizalom, amely a tranzakciót gördülékennyé teheti). Például, ha azonnal tudunk válaszolni arra, mennyi a rezsije az ingatlannak, vagy mikor volt az utolsó felújítás. 

Szagok, illatok 

Az ingatlanban terjengő kellemetlen szagok, illatok sokat elárulhatnak rólunk is, vagy éppen az ingatlanunk aktuális állapotáról. Hogy elkerüljük a rossz benyomást, szellőztessünk a vevő érkezése előtt, különös tekintettel, ha előtte főztünk, vagy éppen ha már lakatlan a lakás egy ideje. Jó benyomást kelthet, ha friss virágot teszünk az asztalra, ahogyan az is egy jól bevált trükk, hogy frissen főzött kávéval vagy házi süteménnyel várjuk az érdeklődőket. A lakás ezáltal azonnal igazi otthon érzetét tudja kelteni a vevőjelöltekben.

Legyünk pozitívak!

A megtekintés előre egyeztetett időpontban zajlik. Éppen ezért, készüljünk rá tudatosan mentálisan is. Ha éppen bal lábbal keltünk aznap, vagy stresszes volt a napunk, nyugodtan próbáljuk meg átszervezni más időpontra, vagy akár csak pár órával eltolni a találkozót, hogy tiszta fejjel tudjuk az érdeklődőket fogadni. Ez sokat segíthet a kommunikációban, a lakás megtekintése is kellemes hangulatban valósulhat meg, nem fogjuk azt éreztetni az érdeklődőkkel, hogy a terhünkre vannak. Ha mi teljesen ott vagyunk fejben, átgondoltabban, összeszedettebben kezdődhet meg az értékesítéssel kapcsolatos tárgyalássorozat.

Járvány, digitális világ

Sajnos még mindig nem feledkezhetünk meg a pandémiáról.

Sokaknak jelenleg otthonuk a munkahelyük is egyben, ezért érthető, hogy nem feltétlenül szeretnék, ha idegenek összejárkálnák. A megtekintés előtt tisztázzuk a szabályokat, hány főt szeretnénk beengedni a megtekintés során, elvárjuk-e, hogy maszkot, kesztyűt, egyéb védőeszközt viseljenek. Párszáz forintért nagy mennyiségben lehet cipőre húzható zacskókat is beszerezni, így a beltér tisztaságát is óvni tudjuk. A járvány miatt megváltozott az értékesítés menete is, a megtekintések első körei manapság gyakran már a digitális térben, videók segítségével is megtörténhetnek. Ha energiát és időt szeretnénk spórolni, vagy csak felmérnénk, hogy tényleg komoly szándékú vásárlókkal állunk-e szemben, nyugodtan próbáljuk meg ezt a megoldást is. 

+1 Dolgozzunk ingatlanossal

Bár ahogyan a cikk elején is említettük, hogy jelentősen szűkült és ezáltal letisztult a vásárlói réteg, kikoptak az úgynevezett ingatlanturisták, akik csak szórakozásból vagy kíváncsiságból nézegettek lakásokat, továbbra is érdemes bevonni értékesítőt a folyamatba. A tapasztalt ingatlanértékesítők kiépült kapcsolatrendszerrel, befektetői körökkel rendelkeznek, gyorsíthatják az eladási folyamatot. És nem utolsó szempont, hogy csak előre felmért, minősített vásárlókkal jelennek meg fizikálisan az ingatlanunkban.

Tovább az eredeti cikkre: Így készüljünk fel ingatlanunk bemutatására

Vélemény, hozzászólás?