Így készül az Eurosport a téli olimpia közvetítésére

Így készül az Eurosport a téli olimpia közvetítésére olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Alig egy héttel a 2022-es pekingi téli olimpiai játékok megnyitó ünnepsége…

A teljes cikk itt olvasható:
Így készül az Eurosport a téli olimpia közvetítésére

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Alig egy héttel a 2022-es pekingi téli olimpiai játékok megnyitó ünnepsége előtt a Discovery bemutatta, hogy a képernyőkön megjelenő technikai újítások és a mélyreható történetmesélés hogyan segít majd izgalomban tartani a nézőket Európa-szerte

A Discovery 2022-es pekingi közvetítése számokban

· Televíziós közvetítés és streaming 50 országban és területen, 19 nyelven

· 1200 órányi élő műsor a Discovery lineáris és digitális platformjain, beleértve az Eurosportot és az Eurosport applikációt

· 107 téli sportszakértő és műsorvezető, összesen 95 olimpiai éremmel.

· 13 701 kommentátor ülés

· 3254 km száloptikai kábel használata a sugárzási műveletekhez, ami elegendő egy oda-vissza utazáshoz Peking és Tokió között.

Andrew Georgiou, a Discovery sportigazgatója elmondta: „Hat hónapon belül másodszorra várja a Discovery nézőit egy lenyűgöző olimpiai menü, amely hihetetlen akciókat, toplistás tehetségeket, elemzéseke és szórakozást tartogat számukra az egyetlen olimpiai versenyszámokat közvetítő platformon.”

„Tokióban megmutattuk, hogy kivételes és egyedülálló olimpiai közvetítést tudunk nyújtani, még egy világjárvány kellős közepén is. A 2022-es pekingi téli olimpiára páratlan szakértői gárdánk, iparágvezető technológiánk és ambiciózus megközelítésünk segít bevonni a nézőket az események izgalmába mind a játékok alatt, mind pedig utána.

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy egy olyan téli sportokkal teli utazásra visszük a nézőinket, mint még soha, és közönségünk új kulisszatitkokat, történeteket és kiemelkedő eseményeket fedezhet fel.

A Discovery úttörő Cube stúdiója ismét tovább feszegeti a technológiai határokat a közvetítés és a stúdiófejlesztés terén. A Cube egy egész virtuális világot hoz létre, túl minden korábban látott sportstúdión, amely egy feltűnő hegyi rejtekhelyet ábrázol majd, egy hófödte hegy ölelésében. A stúdió építészeti és animációs kivitelezése12 hónapon keresztül zajlott.

A Cube stúdiójában olyan sportolók képére formált avatárok elevenednek majd meg életnagyságban, amiket a „Team Discovery” szakértői körbejárhatnak, biztosítva a sportolók mozgásának és teljesítményének valaha volt legrészletesebb elemzését A stúdióban azonban nem a csak a sportolók lesznek jelen virtuálisan– egy avatárokból álló “közönség” is helyet kap majd a háttérben, még életteltelibbé téve ezzel a stúdió animált világát.

A sport ereje az Olimpián keresztül

A játékok rajongóit a Discovery és az Eurosport platformjain invitáljuk utazásra, ahogy a Pekingbe vezető út egyre közelebb kerül. A nézők minden területre betekintést nyernek, megtudhatják milyen áldozatokkal jár eljutni az Olimpiáig és olyan sosem hallott történeteknek is fültanúi lehetnek, amelyek szereplői a valaha volt legváratlanabb Olimpiai ikonok.

A One Last Push, a Discovery Eurosport saját gyártású műsora, a színfalak mögé kalauzolja a nézőket a nyári olimpiai legendával, Greg Rutherforddal. Az egy órás dokumentumfilm Európában Február 1-jén, közép-európai idő szerint 19:00 órakor debütál a Eurosporton.

A Brilliant Curling Story, az Olimpiai Csatorna dokumentumfilmje, amelyet Frank Marshall és a Mandalay Sports Media készített, mélyrehatóan bemutatja, hogy a finanszírozás hiányának ellenére, hogyan egyesült öt skót nő egy esélyért az olimpiai dicsőségre, és azért, hogy megnyerje egy nemzet szívét. A Brilliant Curling Story az Eurosport kínálatában január 31-én debütál.

A Discovery 360 fokos közvetítése a 2022-es pekingi olimpia előtt lehetőséget ad a rajongóknak arra, hogy közelebbi és személyesebb kapcsolatba léphessenek néhány sportolóval – köztük Dorothea Wiererrel, Andre Hoeflich-szel és Charlotte Kalla-val -, miközben az olimpiai dicsőséget üldözik az Athletes to Watch-ban (10 epizód), amelyet Bridgestone mutat be. A játékok időtartama alatt, az Eurosport platformjain látható élő közvetítés mellett a Bridgestone által szponzorált napi digitális műsor, a Beijing Today elhozza a rajongóknak az adott nap legizgalmasabb történéseinek reakcióit és elemzéseit is.

Scott Young, a Discovery tartalomért és gyártásért felelős alelnöke így nyilatkozott : „A Discovery törekvése a 2022-es pekingi téli olimpiára egy olyan élő és távvezérelt produkció bravúrja, amilyet még nem láttunk. Mi vagyunk az egyetlen hely, ahol a nézők megnézhetik az egész Olimpiát, bemutatva, a valaha volt legtöbb a téli olimpiai, eseményt, a pekingi városi helyszínektől Yanging és Zhangjiakou hegyvidéki régiókig. A Discovery minden régiót, helyszínt és eseményt közvetít a nézők számára Európa-szerte.

A Cube teljesen újragondolt és bővült formában, a legkomplexebb történetmesélő eszközzé vált. Közvetítésünk a filmes látvány és a játéktechnika ötvözésével, a sport bemutatását és elemzését forradalmasítva a műsorközvetítési innováció élvonalába kerül. A stúdió lényege, hogy tehetséges szakértői csapatunkat, műsorvezetőinket és producereinket segítsük a legjobb történetek lenyűgöző elmesélésében.

Majd hozzátette: “A saját csapatunk mellett meghívjuk a sportolók barátait és családját is, hogy a közvetítés központi részeivé váljanak. Az OBS által kifejlesztett kiemelkedő kezdeményezés célja, hogy az otthoni nézők számára felejthetetlen élményt nyújtson olimpiai közvetítésünk. A Discovery lehetőséget ad a rajongóknak, hogy új módon kapcsolódjanak az olimpiai téli játékokhoz, pálya melletti helyet kínál nekik, a sportolók pedig könnyedén csatlakozhatnak otthon maradt szeretteikhez. Teljes mértékben készen állunk megörökíteni a versenyzés szenvedélyét, minden sportoló történetét és szabadjára engedni az Olimpiai játékok erejét.”

Egy sikerlistás csapat hozza el a legjobb elemzést

A 2022-es pekingi „Team Discovery” 107 fős csapata olyan téli sportszakértőket és műsorvezetőket tartalmaz, akik összesen 80 olimpiai éremmel, köztük 26 aranyéremmel rendelkeznek. A lenyűgöző, összesen 215 téli olimpiai játékokon való megjelenéssel, a Discovery szakértői csapata páratlan betekintést és tudást kínál több millió sportrajongónak az Eurosport és az Eurosport App felületén.

A Így készül az Eurosport a téli olimpia közvetítésére bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Így készül az Eurosport a téli olimpia közvetítésére

Vélemény, hozzászólás?