Időalapú, digitális BKK jegyekkel erősít a Yettel Wallet mobiltárca alkalmazás

Időalapú, digitális BKK jegyekkel erősít a Yettel Wallet mobiltárca alkalmazás olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A BKK vonaljegy és 30 vagy 90 perces időalapú jegyek is…

A teljes cikk itt olvasható:
Időalapú, digitális BKK jegyekkel erősít a Yettel Wallet mobiltárca alkalmazás

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • A BKK vonaljegy és 30 vagy 90 perces időalapú jegyek is elérhetőek a mobilszámla terhére.
  • Papírmentes megoldás már az alkalmi utazásokra is.

Tovább bővül a Yettel Wallet szolgáltatási köre a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vonaljegyével, valamint 30 és 90 perces időalapú digitális jegyeivel. Az időalapú jegyek előnye, hogy a BKK járatain a meghatározott időn belül többször is át lehet szállni, és oda-vissza irányokba is használhatók. Az időalapú jegyekkel minden, érvényességi időn belül elkezdett utazást be lehet fejezni Budapesten belül, még akkor is, ha az tovább tart mint 30 vagy 90 perc. A vásárlás egyszerűen és kényelmesen a Yettel Wallet applikáción keresztül, a mobilszámla terhére történik. A kényelmi díj nélkül igénybevehető digitális megoldással így már az alkalmi utazások is teljesen papírmentessé válnak.

A Yettel ügyfelei már a mobilszámlájuk terhére is vásárolhatnak jegyet és bérletet a nagyvárosok tömegközlekedési társaságainál, a BKK-nál, illetve a Volánbusz, valamint a GYSEV járataira. Ez a repertoár bővül most a BKK időalapú jegyeivel. A vásárlás egyszerűen a Yettel Wallet applikáción keresztül történik. Számlás előfizetés esetén „vedd meg most, fizesd később” elven a megvásárolt utazási termék ára a következő telefonszámlán jelenik meg, míg kártyás előfizetés esetén az összeg azonnal levonódik az előfizetés aktuális egyenlegéből, így nincs szükség bankkártya adatok megadására az alkalmazásban. Az alkalmazásból a vásárlás online történik, azaz aktív adatkapcsolatra van szükség a jegy megvásárlásához, az érvényesítéshez és az ellenőrzéshez is. A tranzakció során extra költséggel nem kell számolnia a vásárlónak, a szolgáltatást semmilyen kényelmi díj nem terheli.

„A Yettel Wallet alkalmazásban a mobilos vásárlásoknál egyértelműen a közlekedéssel kapcsolatos tranzakciók a legnépszerűbbek. Az elmúlt években a parkolás, autópálya-matricavásárlás tették ki a mobilfizetések 75 százalékát. Az új időalapú vonaljegy nem feltétlenül csak a tömegközlekedést rendszeresen használóknak kedvez, hanem azoknak az autósoknak is, akik eseti jelleggel, rövid időre szállnak fel közösségi járatokra. Mindez összhangban van a Yettel azon céljával, miszerint egyszerű és könnyen igénybevehető szoláltatásaival a hétköznapi életet megkönnyítő, az ügyfeleink számára releváns megoldásokkal szolgáljunk.” – mondta el Pomezanski Máté, a Yettel digitális termékeiért felelős igazgatója.

A Yettel mobilfizetési szolgáltatásait jelenleg több mint 600.000 előfizető használja. A mobilvásárlási megoldásokon túl a mobilpiactér-szolgáltatások is ide tartoznak, így például az alkalmazások vagy egyéb digitális tartalmak vásárlása. Ez azt jelenti, hogy az Android vagy iOS rendszerű készülékkel rendelkezők a telefonról elérhető Play Áruházban (Play Store, App Store) a Yettelnél vezetett egyenlegük terhére fizethetik ki a megvásárolt alkalmazások, zenék, egyéb tartalmak ellenértékét. A Yettel volt egyébként az első olyan szolgáltató Magyarországon, aki lehetővé tette ezt az Android operációs rendszerrel rendelkezők körében.

Tovább az eredeti cikkre: Időalapú, digitális BKK jegyekkel erősít a Yettel Wallet mobiltárca alkalmazás

Vélemény, hozzászólás?