Hűsölő pont Bécsben – a házi kedvenceket is várják

Hűsölő pont Bécsben – a házi kedvenceket is várják olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Ötödik alkalommal nyitotta meg hűsölő pontját a Bécsi Vöröskereszt az osztrák…

A teljes cikk itt olvasható:
Hűsölő pont Bécsben – a házi kedvenceket is várják

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Ötödik alkalommal nyitotta meg hűsölő pontját a Bécsi Vöröskereszt az osztrák fővárosban. A klimatizált, ágyakkal is felszerelt helyiségben bárki eltölthet néhány nyugodt órát, amíg szervezete regenerálódik a hőstressztől. A házi kedvencek is elkísérhetik gazdájukat.

Mivel az elmúlt napokban az osztrák fővárosban is tombolt a hőség, a Bécsi Vöröskereszt ismét megnyitotta jól bevált hűsölő pontját Floridsdorfban, a Shopping City Nord bevásárlóközpontban. A kellemesen hűvös helyiségekbe bárki ingyen betérhet, hogy elmeneküljön kicsit a hőség elől. 

A hűsölő ponton lehet olvasni, szunyókálni és a látogatók vizet is kapnak, hogy újra egyensúlyba kerüljön a szervezetük folyadékháztartása. A Cooling Centerben a házi kedvenceket is szívesen fogadják, mivel a társállatokat is megviseli a hőség. A hűsölő pont munkatársai ezen kívül tippeket adnak a látogatóknak, hogy miként lehet megelőzni a hőgutát, illetve mik az első tünetek és mit kell tenni, ha valaki rosszul lesz a hőségtől. 

A Bécsi Vöröskereszt hűsölő pontja © WRK / Markus Hechenberger

Eközben a társadalom egyik legkiszolgáltatottabb csoportját, a hajléktalanokat városszerte kilenc klimatizált nappali centrumba várják, ahol nemcsak hűsölhetnek és vizet kapnak, de zuhanyozhatnak is. Ráadásul a kutyájukat sem kell az épületen kívül hagyniuk: a négylábúak is bemehetnek hűsölni, valamint friss vízzel és eleséggel is megkínálják őket. A hajléktalanokat ezekben a napokban szociális munkások keresik fel az utcán, hogy ellássák őket a legszükségesebbekkel – például vízzel – és tájékoztassák őket a hűsölési lehetőségekről. 

Tárt kapukkal várja a hőség elől menekülőket a Bécsi Vöröskereszt hűsölő pontja © WRK / Markus Hechenberger

Tovább az eredeti cikkre: Hűsölő pont Bécsben – a házi kedvenceket is várják

Vélemény, hozzászólás?