HŰSÍTŐ TIPPEK KÁVÉIMÁDÓKNAK A KÁNIKULA IDEJÉRE

HŰSÍTŐ TIPPEK KÁVÉIMÁDÓKNAK A KÁNIKULA IDEJÉRE olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A forró nyári napokon változatos hűsítő finomságok közül választhatunk, de a…

A teljes cikk itt olvasható:
HŰSÍTŐ TIPPEK KÁVÉIMÁDÓKNAK A KÁNIKULA IDEJÉRE

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A forró nyári napokon változatos hűsítő finomságok közül választhatunk, de a jegeskávé egyértelműen a szezon nagy kedvence. A strandokon elterjedt tejszínhabos-fagylaltos változat mellett rengeteg elkészítési módja létezik, melyek közül a kávékoktélok és kávélimonádék igazi frissítő különlegességnek számítanak. 

Itthon is egyre népszerűbbek az északi országokból származó, tonic alapú jegeskávé-koktélok, melyeket eredetileg a másnaposság tüneteinek enyhítésére találtak ki. Az ital ma már inkább frissítő, kesernyés íze miatt közkedvelt, és számtalan változatban – például gyömbérrel, lime szeletekkel, rózsavizes tonic-kal – is elkészíthető. Ez azonban nem az egyetlen kávéalapú hűsítő ital: az idei szezonban hódítanak a változatos ízesítésű kávékoktélok és kávélimonádék, melyek egy kissé könnyedebb alternatívát kínálnak a hagyományos tejjel elkészített italokkal szemben. 

A tökéletes jegeskávéhoz mindig a jég legyen az első összetevő, és nagyobb méretű jégdarabokat használjunk, mert azok nem olvadnak el azonnal, és nem hígítják fel túlzottan a kávét. Hagyományos espresso tonic esetén erre engedjük rá a kávét, mert a forró és a hideg találkozásánál keletkező hősokk a megszokottól eltérő aromákat szabadít fel. Végül öntsünk fel tonic-kal vagy szódával, esetleg narancslével, ha kellemes, citrusos ízvilágra vágyunk. Az ízesítéshez használhatunk friss eperszeleteket és bazsalikomot, lime karikákat és mentát, vagy apróra vágott gyömbért és egy szelet lime levét. Az édesítéshez szirupot használjunk, mert a hideg folyadékban nem oldódik olyan jól a cukor. Az édesítőszerrel, cukormentesen készített kávélimonádék előnye, hogy kalóriaszegényebb felfrissülést kínálnak a cukros, szénsavas üdítőitalokkal szemben. 

Egy finom jegeskávé nyári desszertnek sem utolsó: sok tejjel és egy kanál mézzel fagylalt helyett is tökéletes lehet. Ha a kánikulában túl nehéznek érezzük a hagyományos tejet és tejszínhabot, érdemes növényi italokkal kísérleteznünk – a kókusz- mandula- zab- vagy rizsital más-más jelleget kölcsönözhet az italnak. Bármelyik frissítő kávéitalt is válasszuk, évszaktól függetlenül mindig figyeljünk a fokozott folyadékbevitelre és a mérsékelt koffeinfogyasztásra. 

Tökéletes jegeskávé otthonra 

A Nespresso jegeskávé-kapszuláit kifejezetten úgy alkották meg, hogy jégre engedve bontakoztassák ki legjobban a karakterüket. A forró és hideg találkozásánál keletkező hősokk ugyanis a megszokottól eltérő aromákat szabadít fel. Az idei nyár jegeskávé-trendje a brazil gasztronómiát idéző kávélimonádé, amelyhez a Nespresso kávészakértői megalkották az új, lime és menta ízesítésű Barista Creations Liminha Over Ice és Exotic Liminha Over Ice kávékat. Az új ízek mellett az Original rendszerhez a korábbról már ismert szezonális jegeskávék, a Barista Creations for Ice Freddo Intenso, Freddo Delicato és a népszerű, kókuszos Coconut Flavour Over Ice is megjelentek a kínálatban. A Vertuo kávéválasztékban a közkedvelt Tropical Coconut Flavour Over Ice kávé mellett első alkalommal kóstolhatjuk meg az Ice Leggero és Ice Intenso kávékat.

A Nespresso szomjoltó nyári receptjei a https://www.nespresso.com/recipes/hu/hu/nespresso-recipes.html oldalon találhatók. 

Tovább az eredeti cikkre: HŰSÍTŐ TIPPEK KÁVÉIMÁDÓKNAK A KÁNIKULA IDEJÉRE

Vélemény, hozzászólás?