Hosszabított a Sport TV

Hosszabított a Sport TV olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Hamarosan megkezdődik az észak-amerikai profi baseball-liga 2022-es szezonja, amelyet a korábbi…

A teljes cikk itt olvasható:
Hosszabított a Sport TV

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Hamarosan megkezdődik az észak-amerikai profi baseball-liga 2022-es szezonja, amelyet a korábbi évekhez hasonlóan a Sport TV közvetít. Ez így lesz a következő években is, köszönhetően a Sport TV és az MLB többéves megállapodásának.

2020-ban debütált magyar sportcsatornán az észak-amerikai profi baseball-liga, az Major League Baseball (MLB). A Sport TV vásárolta meg a közvetítési jogokat, ezzel egy új sportágat, egy új sorozatot ismertetett meg a magyar tévénézőkkel az első két évben. A Los Angeles Dodgers és az Atlanta Braves győzelmével záruló 2020-as és 2021-es szezon is tartogatott emlékezetes pillanatokat szép számmal, például a liga 2 milliomodik home runja, vagy az Iowában, egy kukoricamezőn vívott Field of Dreams mérkőzés. Kommentátoraink, Bartha Zoltán és Haraszti Ádám beleásták magukat a sportágba, és a baseball magyar hangjainak tekinthetjük őket, a Kovács Sándor vezette szakértőcsapat segíti a munkájukat hétről-hétre. Ez így lesz a ránk váró esztendőkben is, mert 2022-től továbbra is több éven át a Sport TV-n követhetik majd a rajongók az MLB-t, köszönhetően az AMC Networks International-Central and Northern Europe és az MLB hosszú távú megállapodásának.

„Szerénytelenség nélkül állíthatjuk most már, hogy a Sport TV élen jár Magyarországon az új sportágak, bajnokságok megismertetésében. Az amerikai futball, a darts és a póker után a baseballt is igazi sikertörténetnek nevezhetjük, hiszen azonnal értő közönségre talált az MLB, és azt vesszük észre, egyre csak nő a népszerűsége. Nem volt kérdéses, hogy meghosszabbítjuk a szerződésünket, hogy folytatódjon ez a tendencia” – mondta az MLB-vel kapcsolatos jogszerzésről Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője.

Az Egyesült Államokban található négy nagy major liga közül az MLB rendelkezik a legnagyobb hagyományokkal, és továbbra is MLB a legtöbb helyszíni nézőt vonzó sportligája. Ez köszönhető a nagyon magas mérkőzésszámnak is, és ez az oka annak is, hogy a találkozók jelentés részét lehet európai főműsoridőben követni, akár még hétköznapokon is. A 2022-es szezon előtt a játékosszakszervezet és a tulajdonosok hosszasan tárgyaltak a kollektív szerződés meghosszabbításáról, de sikerült megegyezniük. A liga rajtja április 7-re csúszott. Az alapszakaszban minden csapat 162 mérkőzést vív, majd a rájátszáson a két legjobb kivívja a jogot, hogy ott legyen a World Seriesben. A Sport TV-vel nem maradnak le a nézők semmiről ebben a szezonban sem 2022-ben, sem a következő években.

2022-es MLB-szezon: Április 7-től kizárólag a Sport TV képernyőjén.

A Hosszabított a Sport TV bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Hosszabított a Sport TV

Vélemény, hozzászólás?