Hosszabbít a Hypewriter, még várják a sorozatötleteket

Hosszabbít a Hypewriter, még várják a sorozatötleteket olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Július 20-ig meghosszabbítja a jelentkezési időszakot a Hypewriter – nemzetközi sorozatötlet…

A teljes cikk itt olvasható:
Hosszabbít a Hypewriter, még várják a sorozatötleteket

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Július 20-ig meghosszabbítja a jelentkezési időszakot a Hypewriter – nemzetközi sorozatötlet pályázat. Az immár negyedik alkalommal megvalósuló verseny célja, hogy felkutassa a legeredetibb, vadonatúj tévésorozat-ötleteket és tehetséges alkotóikat. A nyertes díjazása 10000 euró, valamint az ötlet teljes értékű pilotként történő elkészítése.

2022-ben immár negyedik alkalommal hirdette meg Kelet-Közép-Európa legnagyobb, 9 országban önálló irodával jelen lévő televíziós műsorgyártója, a Paprika Studios és a magyar televíziós piac meghatározó szereplője, az RTL Magyarország közös szervezésű, nemzetközi televíziós pitchfórum – sorozatötlet pályázatát, a Hypewritert.

A verseny célja, hogy műfaji korlátozás nélkül felkutassa a legeredetibb új tévésorozat-ötleteket és tehetséges alkotóikat. A Hypewriterre már tapasztalattal rendelkező forgatókönyvírók mellett olyan pályázók jelentkezését is várják, akik eddig leginkább csak saját maguk és környezetük szórakoztatására rukkoltak elő jobbnál jobb sorozatötletekkel.

Az idei felhívás szerint a pályázatokat július 4-ig lehetett beküldeni, a szervezők azonban július 20-ig megtoldották a jelentkezési időszakot. A hosszabbításra azért volt szükség, hogy azok is beadhassák az ötleteiket, akik csak késve, az utolsó pillanatban értesültek a kiírásról.

A korábbi évekhez hasonlóan a 2022-es versenyre is a világ minden tájáról lehet jelentkezni, a nyertes díjazása változatlanul 10.000 euró, valamint az ötlet teljes értékű pilotként történő elkészítése, majd közönség előtti bemutatása a Paprika Studios és az RTL Magyarország felajánlásaként.

Akik már nyertek

Az első Hypewriter győztese, A hentes című noir krimi már bemutatkozott a nagyközönség előtt 2021 júliusában. A többek között Alföldi Róbert, Csuja Imre, Földes Eszter és Hegyi Barbara szereplésével elkészült noir krimit az RTL Most+-on láthatják a nézők.

A 2019-es, második verseny győztes alkotásából, a Golden Age című ötletből a pilot epizódot átugorva egyből egy teljes évad elkészül a Paprika Studios és az RTL Magyarország együttműködésében.

A Hypewriter harmadik, 2021-es szériájának nyertese, az Angyaltrombiták című pályázat első epizódjának forgatása pedig éppen a napokban zajlik az Oscar-díjra jelölt, Arany Medve-díjas Testről és lélekről című filmet is jegyző Enyedi Ildikó rendezésében.

A Hosszabbít a Hypewriter, még várják a sorozatötleteket bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Hosszabbít a Hypewriter, még várják a sorozatötleteket

Vélemény, hozzászólás?