Hónapról hónapra épül vissza az utasforgalom Ferihegyen

Hónapról hónapra épül vissza az utasforgalom Ferihegyen olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Szép számokat hozott a január a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren; a…

A teljes cikk itt olvasható:
Hónapról hónapra épül vissza az utasforgalom Ferihegyen

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Szép számokat hozott a január a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren; a visszaépülő utasforgalom már a 2019-es, vagyis a járvány előtti szint csaknem 60 százalékánál tart.

Az év első hónapjában összesen 562 635 utas fordult meg a budapesti légikikötőben, amely a tavalyi év azonos időszakához képest több mint 750%-os növekedést jelent. Jelenleg összesen 37 ország 101 repülőtere érhető el közvetlenül a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, 27 légitársaság kínálatában. Januárban a legnépszerűbb úticélok London, Párizs, Moszkva és Dubai voltak, míg a rugalmas beutazási szabályoknak köszönhetően egyre több a Magyarországra érkező külföldi turista is.

Vagyis a trend folytatódik; hónapról hónapra egyre nagyobb mértékben térnek vissza az utasok és az elérhető célállomások is a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Januárban az utasszám megközelítette a 2019-es szint 60%-át, a desztinációk 80%-a pedig újra elérhető Budapestről.

Ami a légi áruszállítást illeti, a tavalyi, 183 362 tonnás rekord cargo áruforgalom után 2022 januárjában sem tört meg a légi áruszállítás lendülete. Az év első hónapjában a budapesti repülőtéren kezelt áru mennyisége elérte a 15 748 tonnát, ami – mindössze 8,2%-os járatszám bővülés mellett – 25,8%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

Tovább az eredeti cikkre: Hónapról hónapra épül vissza az utasforgalom Ferihegyen

Vélemény, hozzászólás?