Olvasásra és alkotásra biztatja a 13-19 éves fiatalokat

Olvasásra és alkotásra biztatja a 13-19 éves fiatalokat olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

a Yettel és a Bookline közös pályázata A kedvenc nyári könyvük…

A teljes cikk itt olvasható:
Olvasásra és alkotásra biztatja a 13-19 éves fiatalokat

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • a Yettel és a Bookline közös pályázata
  • A kedvenc nyári könyvük megfilmesítésével értékes nyereményekhez juthatnak a pályázók

Betűből képkocka címmel alkotói pályázatot hirdet a Yettel és a Bookline. A pályázaton 13-19 éves fiatalok olyan filmalkotásait várják, amelyek alapja bármilyen nyári könyv-élmény. A szeptember 18-ig beérkező pályázatokat neves tagokból álló zsűri értékeli, és további alkotásra buzdító, értékes díjak várják a nevezőket. A versenybe pályázati shortlistre került alkotásokat a Cinemira Nemzetközi Ifjúsági Filmfesztiválon is levetítik. 

A Betűből képkocka rövidfilm-pályázat célja, hogy előmozdítsa az offline és digitális időtöltés egyensúlyát, annak minőségi eltöltését a 13-19 éves korosztályban. A nem digitális felületen történő olvasás, a kultúra fogyasztása, illetve a digitális eszközökkel történő alkotás, a kultúra előállítása a pályázat során kiegészítik egymást. A pályázók maximum 1,5 perces időkeretben, stilisztikai megkötés nélkül, a választott kötetet bemutató filmelőzetessel, klippel, a könyv egy jelenetét feldolgozó rövidfilmmel, vagy bármilyen saját készítésű filmanyaggal nevezhetnek, amire az adott mű ihlette őket. 

A Yettel és a Bookline a filmpályázattal a több éves múltra visszatekintő Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztiválhoz kapcsolódott, biztosítva a Betűből képkocka pályázat színvonalas szakmai hátterét. A pályázatokat értékelő zsűri tagjai: Magyarósi Éva – animációs filmrendező, Szirmai Gergely – videóblogger, filmkritikus, Puskás Peti – énekes, színész, televíziós személyiség, Hollósi Jázmin – online tartalomgyártó, MOME média dizájn hallgató, és Lampert Benedek – fotográfus. Az elnyerhető díjak között – a szakmai elismerésen túl – filmvágásra is alkalmas táblagép, 1 éves mobilnet-hozzáférés és mobil-router, 50 000 Ft-os könyvcsomag és valódi reklámfilmforgatáson való részvétel lehetősége is szerepel. A zsűri értékelése alapján kiosztott díjakon túl az összes alkotás esélyes a közönégszavazás eredményeként elnyerhető különdíjra is.

„A sok évvel ezelőtt elindított digitális oktatási programunkban is a digitális eszközök és az offline módszerek egészséges egyensúlyára törekszünk, most hasonló gondolat mentén az idei nyárra is egy egészséges egyensúlyt biztosító program létrehozása volt a célunk. Így született a Betűből képkocka pályázat ötlete, amiben a kultúra és az olvasás élményét népszerűsíthetjük, majd aktivitásra, alkotásra biztatjuk a fiatalokat. Segíteni szeretnénk őket, hogy izgalmasan hasznosítsák szabadidejüket és értelmesen használják okostelefonjaikat nyáron is.” – foglalta össze Mészáros Attila, a Yettel vállalati kommunikációs igazgatója.

A Bookline és a Yettel együttműködéséről, valamint a pályázatról Gál Cintia, a Bookline márkamenedzsere is elismerően nyilatkozott. „Az olvasás hozzájárul a gyerekek fejlődéséhez, hiszen a könyvek fejlesztik a gondolkodást, a szókincset és a kreativitást, de jótékony hatással bírnak a gyerekek mentális egészségére is. A Bookline-nál ezért kiemelt figyelmet fordítunk az olyan kezdeményezésekre, mint a Betűből képkocka pályázat, amely felhívja a szülők és a gyerekek figyelmét az alkotás és az olvasás fontosságára.”

A Betűből képkocka pályázat további részletei ide kattintva érhetők el.

Tovább az eredeti cikkre: Olvasásra és alkotásra biztatja a 13-19 éves fiatalokat

Vélemény, hozzászólás?