Hol síeltek a magyarok? – SentiOne hóindex

Hol síeltek a magyarok? – SentiOne hóindex olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A tavalyi évhez képest 30 százalékkal többet beszélgettek a magyarok a…

A teljes cikk itt olvasható:
Hol síeltek a magyarok? – SentiOne hóindex

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A tavalyi évhez képest 30 százalékkal többet beszélgettek a magyarok a síelésről idén, az elmúlt hónapokban 45 milliós elérése volt a témának az internetezők körében. A SentiOne kutatásából kiderült, ha síelés, akkor leggyakrabban Ausztria kerül szóba, ha pedig már a pályán vagyunk, akkor 92 százalékban síelünk és csak 8 százalékban snowboardozunk. Itthon még Eplény a legnépszerűbb hely, de Mátraszentistván már szorosan a sarkában jár.

 Az elmúlt két hónapban 15904 említés született a magyar internetezők körében a síelés kapcsán, a beszélgetések 70%-a semleges, 19%-a pozitív és csak 11%-ban jelennek meg negatív hangok, általánosságban a kedvelt témák közé tartozott az elmúlt időszakban.

 Irány (a hazai) pálya!

A hazai sípályák között évek óta Eplény vezet, de a tavalyi 81 százalékos előnye veszélybe került, hiszen ha hazai téli sportokról volt szó, akkor idén már 48 százalékban Mátraszentistvánról beszélgettünk. Az internetes tartalmakat vizsgálva kiderült, hogy Eplényben a hóágyúzás a legkedveltebb dolog, míg Mátraszentistvánon a panorámaliftet és a síiskolát említik sokan.

 Ha külföld, akkor…

Az országok tekintetében Ausztria a legkedveltebb célpont, a síelést illetően a top hashtagek között #karintia szerepel leggyakrabban. A második helyen a magyar sípályák állnak idén, őket követi Olaszország. Érdekesség, hogy bár előkelő helyen végeztek az olaszok a rangsorban, a legtöbb negatív komment, tartalom mégis hozzájuk kapcsolódik, főleg a koronavírus és az azzal kapcsolatos szabályozások miatt.

 A SentiOne kutatásából kiderült, az idei síszezonra még rányomta a pandémia a bélyegét, hiszen a ’pálya’, ’szállás’, ’hóágyú’ mellett az egyik leggyakrabban felbukkanó szó az ’oltás’ volt. 

Az elemzés alapját a magyar internetezők portálokon, blogokon, fórumokon, közösségi média felületeken található tartalmai adták. A SentiOne azokat a 2022 január 1-től március 17-ig publikusan közzétett online tartalmakat elemezte, amelyekben a síeléssel kapcsolatos szavak különböző formái együtt jelentek meg. 

Tovább az eredeti cikkre: Hol síeltek a magyarok? – SentiOne hóindex

Vélemény, hozzászólás?