Hogyan válasszunk étkezőgarnitúrát az otthonunkba?

Hogyan válasszunk étkezőgarnitúrát az otthonunkba? olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Segítünk meghozni a döntést. Egy jó étkezőgarnitúra az egyik legfontosabb befektetés…

A teljes cikk itt olvasható:
Hogyan válasszunk étkezőgarnitúrát az otthonunkba?

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Segítünk meghozni a döntést.

Egy jó étkezőgarnitúra az egyik legfontosabb befektetés az otthonunk érdekében. Ilyenkor érdemes átgondolni néhány kulcsfontosságú dolgot: fontos a kényelem és a tér, de a stílus, a színvilág és az anyagok is befolyásolják a döntést. Ebben az útmutatóban tippeket kaphat hozzá, hogyan válassza ki a megfelelő étkezőgarnitúrát az otthonába.

Mérje meg és mérje fel a teret!

Első lépésben mérje fel a rendelkezésre álló helyet, és döntse el az asztal méretét és alakját – ez az étkezőgarnitúrák központi eleme, tehát könnyebb innen kezdeni.

Mindenképpen biztosítson elegendő helyet hozzá, hogy a székeket kényelmesen el tudja tolni az asztalról. Általános szabály, hogy érdemes egy méter körüli helyet kihagyni, így a székek és a vendégek nem fognak nekiütközni a falnak.

Ez arra is jó alkalom, hogy felmérje a rendelkezésre álló teret – túl sok a természetes fény, vagy szabálytalan alakú tér? Ezek mind olyan tényezők, amelyek meghatározzák, hogy mi mutat és funkcionál majd ebben a térben a legjobban.

Válasszon asztalt!

Már leírtuk, milyen fontos maga az asztal – most nézzük, hogyan válasszuk ki a megfelelőt!

Az első a megfelelő forma kiválasztása, különösen kis étkezőhelyekhez. Hogy ez téglalap, ovális, kerek vagy négyzet, az a személyes ízlésén múlik. De gyakorlati szempontból azt is meg kell vizsgálni, az asztal hogy fér el a rendelkezésre álló helyen, és hány ember foglalhat majd helyet körülötte.

A szögletes és kerek asztalok kiválóan alkalmasak a kompaktabb helyiségekbe, utóbbiak pedig a sarkok hiánya miatt különösen jók több ember leültetéséhez. Ugyanitt a kihúzható ami, akár 4-6-8 személyes asztalok is hasznosak.

Ha azonban nagyobb hely áll a rendelkezésére, ne féljen beruházni egy olyan asztalba, amely nagyobb, mint amit eredetileg tervezett. Az asztal a barátságos helyiség kialakításához is fontos, hogy a tér ne tűnjön üresnek vagy csupasznak.

Válasszon az otthonához illő felületet!

Sok minden függ attól, hogy milyen megjelenésre és hangulatra vágyik, de van néhány alapelv, amelyek segíthetnek döntéseket hozni.  

Ha az étkezője kicsi, vagy kevés a természetes fény, akkor válasszon üvegasztalt, fehér, fényes felületű, vagy akár krómasztalt. Mindezek a felületek kinyitják a teret, visszaverik a fényt, és légies érzetet keltenek, ami tágasabbá teheti a helyiséget.

Ha azonban komoly benyomásra törekszik, egy tömör fából, akár rusztikus tölgyből készült asztal minden bizonnyal megfelel a célnak, különösen akkor, ha hasonlóan masszív székekkel párosítja.

Tovább az eredeti cikkre: Hogyan válasszunk étkezőgarnitúrát az otthonunkba?

Vélemény, hozzászólás?