3 a magyar igazság, 3 napig tart a Sobri Halnap a Tanyacsárdában

3 a magyar igazság, 3 napig tart a Sobri Halnap a Tanyacsárdában olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Ha ősz, akkor Sobri Halnapok a Lajosmizsei Öreg tanyacsárdában. Ahol az…

A teljes cikk itt olvasható:
3 a magyar igazság, 3 napig tart a Sobri Halnap a Tanyacsárdában

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Ha ősz, akkor Sobri Halnapok a Lajosmizsei Öreg tanyacsárdában. Ahol az idén három napon át – október 21.-én, 22.-én és 23.-án – tart a magyaros halételek gasztronómiai ünnepe a Tanyacsárdában.

A legendás Sobri Jóska nem „olyan” betyár volt, hanem olyan, aki a múlt század végén, velünk élve a betyárosan ízletes halászlé nagymestereként tette le névjegyét a magyar gasztronómia asztalára. A mára fogalommá vált „Sobri-féle” halászlé egy legendás barátsággal is már összeforrt, hiszen „Magyarország Örökös Halfőző bajnoka”, a bajai Sobri Jóska a múlt század nyolcvanas évektől kezdve egészen haláláig, rendszeres „főzőművész” vendége volt a lajosmizsei Öreg Tanyacsárdának, amelynek vendégei minden alkalommal nagy örömmel zarándokoltak a csodás halászlevet tartalmazó hatalmas bográcsokhoz.

Mivel ezt a hagyományt máig megtartotta a Tanyacsárda, így Lajosmizsén ezen a hosszú hétvégén ismét megkóstolható a Sobri módra, nyílt lángon főtt, gyufatésztával tálalt igazi halászlé.

Az október 21.-én, 22.-én és 23.-án sorra kerülő Sobri Halnapokon, a Lajosmizsei Öreg Tanyacsárdában természetesen ezúttal sem csak a legendás Sobri Halászlé kerül az étlapra: az ételkínálatban más, kifejezetten erre az alkalomra elkészített magyaros halspecialitások – közte az igazi különlegességnek számító haltepertő – is terítékre kerülnek.

Tovább az eredeti cikkre: 3 a magyar igazság, 3 napig tart a Sobri Halnap a Tanyacsárdában

Vélemény, hozzászólás?