Hitellel segít az Erste a civileknek

Hitellel segít az Erste a civileknek olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A civil szervezetek munkavállalói számára nyújtott kedvezményes számlacsomaggal, valamint a társadalmilag…

A teljes cikk itt olvasható:
Hitellel segít az Erste a civileknek

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A civil szervezetek munkavállalói számára nyújtott kedvezményes számlacsomaggal, valamint a társadalmilag hasznos vállalkozásoknak kínált, a pályázati támogatások előfinanszírozására felhasználható hitellel bővítette a szervezetek támogatására kidolgozott eszközök és szolgáltatások körét az Erste Bank. A pénzintézet várakozása szerint a 2021-2027-es uniós fejlesztési ciklus pályázatainak felfutásával a civil szektor részéről ismét nő majd a kereslet a banki hitelek, a támogatási források előfinanszírozása iránt.

Pályázati támogatások előfinanszírozására nyújt forrást a társadalmilag hasznos vállalkozások számára az Erste Bank. A hitelt azok a Magyarországon bejegyzett és működő civil szervezetek igényelhetik, melyek hazai hátrányos helyzetű csoportok felkarolásával, egészségügyi vagy szociálisan hátrányos helyzetűek oktatásával, illetve fenntartható életterek kialakításával, az ökológiai fenntarthatósággal foglalkoznak. A folyószámla- vagy rulírozó forgóeszközhitel formájában igényelhető forrás összege minimum 5 millió forint, a futamidő mögöttes garanciatípustól függően 1-4-10 év lehet, de legfeljebb a támogatási szerződésben jelzett végső elszámolási dátum plusz hat hónap.

Az Erste Bank Social Banking programjának keretében jelenleg 115 civil kezdeményezést finanszíroz, összesen közel 8,4 millió euró értékben. Míg a pandémia első évében nem csökkent a társadalmilag hasznos vállalkozások hitelkereslete 2019-hez képest, tavaly a civil szervezetek is óvatosabbá váltak, többen a kivárás, a korábban tervezett programok halasztása mellett döntöttek. Ugyanakkor az már 2021-ben is látható volt, hogy a pandémia remélt lecsengésével, a 2021-2027-es uniós fejlesztési ciklus pályázatainak felfutásával a civil szektor részéről ismét nő majd a kereslet a banki hitelek, a támogatási források előfinanszírozása iránt – mondta el Szalay Orsolya, a Erste Bank Social Banking területének vezetője.

A pénzintézet a hitelek mellett évek óta segíti kedvező számlacsomaggal, támogatással és edukációs programokkal, valamint stratégiai és pénzügyi képzéssel a társadalmilag hasznos vállalkozások működését. Idén már 34 civil ügyfél nyitott számlát a banknál és ezzel közel félezerre nőtt azon társadalmilag hasznos vállalkozások száma, melyek úgy gondolják, érdemes az Erstével bankolni. Ezzel nem csupán pénzt takarítanak meg és dedikált kapcsolattartót kapnak, de a bank folyamatosan vonja be a szervezeteket egyéb programjaiba is, és így egyszerű donáció helyett alkalmuk van értéket teremteni és megmutatni magukat. A pénzintézetnek 2021-ben 40 különböző civil együttműködése volt programjai kapcsán, erre közel 70 millió forint támogatást biztosított.

Az Erste a társadalmilag hasznos vállalkozások működésének támogatása mellett a civil szervezetek dolgozóira is gondolt. A bank a vállalkozások munkatársaira is kiterjesztette az Erste Kolléga Klub Kedvezménycsomagot. A civil szervezetek dolgozói az akár 0 forintos havi ügyfélkapcsolati díjért korlátlan számban nyithatnak ingyenesen forint- és devizaszámlát, melyekhez kedvezményes utalási, készpénzfelvételi- és bankkártya díjak kapcsolódnak. „Az Erste Csoport célja 200 éve nem változott, részt kívánunk venni a jólét kiterjesztésében. A bank elkötelezett a társadalmilag hasznos vállalkozások támogatása mellett. Ahogyan a mindennapi bankolás sem a termékekről, hanem azokról az emberekről szól, akik igénybe veszik, használják azokat az eszközöket és szolgáltatásokat, úgy a társadalmilag hasznos vállalkozások finanszírozása, támogatása is emberi sorsokról szól” – fogalmazott Szalay Orsolya.

A Hitellel segít az Erste a civileknek bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Hitellel segít az Erste a civileknek

Vélemény, hozzászólás?