Hidrogéntöltő-állomás Hamburgban

Hidrogéntöltő-állomás Hamburgban olvasható a z közlekedésvilág.hu weboldalán.

A hamburgi kikötőt üzemeltető HHLA megállapodást írt alá a Linde Engineeringgel…

A teljes cikk itt olvasható:
Hidrogéntöltő-állomás Hamburgban

Ahogy a z közlekedésvilág.hu beszámolt ma róla:

A hamburgi kikötőt üzemeltető HHLA megállapodást írt alá a Linde Engineeringgel egy hidrogéntöltő-állomás építéséről. Az új egység a konténerterminál hidrogén-tesztközpontjának részeként működik majd.

Az új eszköz várhatóan a kikötő területén közlekedő, hidrogénnel hajtott nehézgépjárműveket fogja ellátni a szükséges üzemanyaggal. Az ehhez kapcsolódó nélkülözhetetlen infrastruktúra kialakításáért ugyancsak a Linde Engineering felel. A tervek szerint az új létesítmény már idén üzembe állhat.

A töltőállomás legfontosabb eleme egy nagynyomású kompresszor, amely 450 bar nyomásig sűríti a hidrogént. Ez lehetővé teszi a gyors és hatékony tankolást a konténerszállítók, nyerges vontatók és villástargoncák számára. A töltőállomás ugyanakkor tovább bővíthető, így a későbbiekben még nagyobb kapacitással rendelkezhet.

Az egység felépítése felgyorsíthatja a hamburgi kikötő környezetvédelmi célkitűzéseinek megvalósítását, mindemellett pedig lehetővé teszi a létesítmény számára, hogy megvalósítsa a technológiai átállást a megújuló erőforrásokra.

Tovább az eredeti cikkre: Hidrogéntöltő-állomás Hamburgban

Vélemény, hozzászólás?