Hibrid Toyoták a Coca-Cola HBC Magyarország flottájában

Hibrid Toyoták a Coca-Cola HBC Magyarország flottájában olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Környezetbarát flottára vált a Coca-Cola HBC Magyarország A Coca-Cola HBC Magyarország…

A teljes cikk itt olvasható:
Hibrid Toyoták a Coca-Cola HBC Magyarország flottájában

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Környezetbarát flottára vált a Coca-Cola HBC Magyarország

A Coca-Cola HBC Magyarország az anyavállalata által 2040-re vállalt karbonsemlegesség elérése érdekében a „Zöld flotta” program keretében korszerűsíti gépjármű állományát és átáll az alacsony vagy zéró szén-dioxid-kibocsátású járművek használatára.

A vállalat 2019-ben vásárolt először öntöltő hibrid elektromos hibrid és plug-in hibrid elektromos autókat és a kedvező tapasztalatokat követően az idei évtől kezdve pedig szinte teljes egészében alacsony károsanyag kibocsátású, döntően alternatív hajtású, részben vagy teljesen elektromos meghajtású és gázüzemű autókat szerez be. Az autóflotta zöldítésének első ütemében több, mint 50 öntöltő hibrid elektromos Toyota áll szolgálatba. 

A Coca-Cola HBC Magyarország a jelenlegi 504 autójából álló flottáján belül idén 179 autót cserél le hibrid elektromos vagy gázüzemű (LPG) autóra. Most 52 új hibrid Toyota – 42 Corolla és 10 darab RAV4-es – érkezett, jelentősen csökkentve a vállalati flotta CO2 kibocsátását és üzemanyag fogyasztását. A részben vagy teljesen elektromos autók fejlesztésében negyed évszázada vezető szerepet betöltő Toyota legújabb, negyedik generációs öntöltő hibrid elektromos autói ugyanis a városi forgalomban akár 50-80%-ban tisztán elektromos üzemű, emisszió és fogyasztásmentes közlekedést tesznek lehetővé.

A Coca-Cola HBC Magyarország célja, hogy 2030-ra a 2017-es szinthez képest 53 százalékkal csökkentse a gépjárművei károsanyag kibocsátását. Ezért a vállalat csökkenti a flottájában lévő autók számát és folyamatosan áttér az alternatív hajtású járművek használatára. A tervek szerint a hibrid elektromos és LPG hajtás mellett 2023-tól kezdve már akkumulátoros elektromos autók is lesznek a vállalat flottájában és 2025-től kezdve a Coca-Cola HBC Magyarország egyáltalán nem vásárol hagyományos, benzin vagy dízel üzemű autókat.

Az autópark korszerűsítése, a kibocsátás csökkentése hozzájárul ahhoz, hogy a vállalat minimalizálja saját működése környezeti hatásait. Az energiahatékonyság javítása, az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése, a felelős vízgazdálkodás, a csomagolási hulladék visszagyűjtése és újrafelhasználása egyaránt hozzájárul a fenntarthatóbb környezet megteremtéséhez. A Coca-Cola HBC fenntarthatósági törekvéseinek az elismerését jelzi, hogy a vállalat 2021-ben az első helyen végzett a Dow Jones Fenntarthatósági Rangsorának (DJSI) a világ italgyártó vállalatai között. 

Tovább az eredeti cikkre: Hibrid Toyoták a Coca-Cola HBC Magyarország flottájában

Vélemény, hozzászólás?