2022-ben is öt országban lesz Virtuózok

2022-ben is öt országban lesz Virtuózok olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Még három hétig lehet jelentkezni: február 10-ig várják a 19 éven…

A teljes cikk itt olvasható:
2022-ben is öt országban lesz Virtuózok

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Még három hétig lehet jelentkezni: február 10-ig várják a 19 éven aluli hangszeres zenészek jelentkezését a Virtuózok klasszikus zenei tévés tehetségkutató nyolcadik évadába.

A műsor komolyzenei tehetségei esélyt kaphatnak, hogy világsztárokkal léphessenek fel, a Virtuózok alapítványa és támogatói révén hangszereket vásárolhassanak, rendszeresen koncertezhessenek, mesterkurzusokon vehessenek részt. A százezer eurós összdíjazású versenyen országonként egy győztest hirdetnek, de közönségdíjat és különdíjakat is osztanak.

MILLIÓK ISMERHETIK MEG A JÖVŐ KLASSZIKUS ZENÉSZEIT

A Virtuózok az első és egyetlen magyar fejlesztésű komolyzenei tehetségkutató műsor, 2014-es indulása óta milliók kedvencévé vált. Már a kezdetekkor a magyar közszolgálati televízió egyik legnézettebb műsora lett, 2020-ban pedig átlépte a határokat és a Visegrádi Négyek országaiban, valamint Szerbiában is bemutatták. A nemzetközi sorozat 2022-ben a Visegrádi Négyek országai és Szlovénia tehetségeit kutatja, és a következő három évben több európai országba is eljut majd.
A műsor magyar válogatóját idén tavasszal sugározzák, télen pedig öt ország hét televíziós csatornáján mutatják be a nemzetközi adásokat, akár 70 millió nézővel megismertetve a klasszikus zene nemzetközi tehetségeit.

A Virtuózok V4+ 2022-es évadában a szuperzsűri tagjai között ismét olyan világhírű sztárvendégek lesznek, mint Maestro Plácido Domingo operaénekes-karmester. Az eddigi két évadban a spanyol operaénekes világsztár mellett a legkiválóbb művészek szerepeltek a zsűriben, köztük Miklósa Erika, Kossuth- és Liszt díjas koloratúrszoprán, a horvát csellósztár, HAUSER és Maxim Vengerov orosz hegedűművész, valamint a műsorban szereplő országok kiemelkedő művészei.

MIÉRT ÉRDEMES JELENTKEZNI?

A legtehetségesebb ifjú virtuózok jelentős pénzjutalomban részesülnek, valamint számos koncertlehetőséget kapnak, hazánkban és külföldön egyaránt. A tehetségkutató műsor alatt a klasszikus zenei élet jelenlegi és jövőbeli, magyar és külföldi sztárjai ismerkednek meg egymással, amelyből barátságok, művészeti együttműködések születnek. 

KONCERT A ZENEAKADÉMIÁN

Nem csak a győztesek nyernek: 2020-ban és 2021-ben a második helyezettek is fellépést nyertek a Zeneakadémia Nagytermébe, ahol a Magyar Rádió Zenekarával és és Kovács János karmesterrel adnak koncertet idén február 18-án.

Jelentkezési határidő a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató idei évadába: 2022. február 10.

További információ: https://virtuozok.hu/jelentkezesi-felhivas/

Tovább az eredeti cikkre: 2022-ben is öt országban lesz Virtuózok

Vélemény, hozzászólás?