Ha augusztus, akkor hazai termékek hónapja

Ha augusztus, akkor hazai termékek hónapja olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Kilenc hazai gyártó részvételével idén augusztusban is megrendezik a hazai termékek…

A teljes cikk itt olvasható:
Ha augusztus, akkor hazai termékek hónapja

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Kilenc hazai gyártó részvételével idén augusztusban is megrendezik a hazai termékek hónapját. Ennek legfőbb kommunikációs üzenete, hogy a Magyar Termék védjegyek valódi garanciát jelentenek a hazai eredetre és a megbízhatóságra. Az ALDI a magyar agrárium és élelmiszeripar elkötelezett támogatójaként az idei reklámkampányban is jelentős szerepet vállal.

Benedek Eszter ügyvezető tájékoztatása szerint a hazai termékek hónapját minden év augusztusában tartják meg, mivel ekkor van az államalapítás és az új kenyér ünnepe, ilyenkor még hangsúlyosabban kerülhetnek országos reflektorfénybe a hazai értékek. „Ez a tradíció lehetőséget nyújt a magyar cégek számára arra is, hogy a nyár utolsó hónapját a hazai előállítású termékek közös ünnepeként éljük meg!” 

Az akció, amelyben a Magyar Termék védjegyes termékek vehetnek részt, tavaly debütált, és mind a cégek, mind a fogyasztók körében nagy népszerűségnek örvendett. 

Benedek Eszter

Az idei év legfőbb kommunikációs üzenete, hogy a Magyar Termék védjegyek valódi garanciát jelentenek a hazai eredetre és a megbízhatóságra. Ennek jegyében augusztusban kilenc védjegyhasználó termékei kerülnek fókuszba: az Abonett Kft. (szendvicsek); a Ceres Zrt. (kenyerek); a Naszálytej Zrt.(tejtermékek); a Mészáros Borászat (borok); a Haladás Mg. Zrt  (Goldenburg burgonya); a Fino-Food Kft. (VegaJó termékcsalád); a Gyulahús Kft. (májasok); a Sofidel Hungary Kft. (papírtermékek) és a Happy Chocolates Factory Zrt. (csokoládé). Sajtóközlemény, televíziós szpotok, óriásplakátok, fesztiváljelenlét, üzletlánci akciók és különböző online aktivitások is erősítik a promóciót.

„Jelentős marketingtámogatást nyújtva idén is örömmel csatlakoztunk a Magyar Termék Nonprofit Kft. kezdeményezéséhez” – mondta el Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója. Az ALDI egyébként 2013 óta működik együtt a Magyar Termék Nonprofit Kft.-vel.

Bernhard Haider

Az ALDI-nak jelenleg 377 saját márkás szortiment- és szezonális terméke jogosult a Magyar Termék védjegyek használatára. Ez egy rendkívül dinamikus növekedés eredménye, hiszen az utolsó öt hónap során közel harmadával emelkedett a számuk. A legtöbb védjegyes készítményük a friss hús, a tejtermék és a tojás termékkörben található. 

„Az ALDI által értékesített évi mintegy 6000 tonnányi friss hús, közel 40 millió liter tej, 1000 tonna rögös túró, 2800 tonna trappista sajt, mintegy 10 millió darab tejföl, illetve közel 90 millió darab tojás mind magyar forrásból érkezik. A nyári főszezonban a zöldség-gyümölcs kínálatunk 80%-a is hazai termelőktől származik. Mindez fejlesztéseket, munkahelymegőrzést  és bővítést tesz lehetővé a hazai agráriumban és élelmiszeriparban. Egyúttal kiválóan szimbolizálja elköteleződésünket az ökológiai lábnyomunk mérséklése iránt is” – hangsúlyozta Bernhard Haider. Az ALDI idén már másodszor nyerte el az „Az Év Környezettudatos Kereskedője” címet.  

Tovább az eredeti cikkre: Ha augusztus, akkor hazai termékek hónapja

Vélemény, hozzászólás?