Hatodik alkalommal nyert a kategóriájában a Raffica a Bol d’Or Mirabaud regattán

Hatodik alkalommal nyert a kategóriájában a Raffica a Bol d’Or Mirabaud regattán olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Magyar sporttörténelem Genfben 2022-ben igen fontos állomása volt a 83. Bol…

A teljes cikk itt olvasható:
Hatodik alkalommal nyert a kategóriájában a Raffica a Bol d’Or Mirabaud regattán

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Magyar sporttörténelem Genfben

2022-ben igen fontos állomása volt a 83. Bol d’Or Mirabaud regatta a Raffica éves versenysorozatának. A június 11-én kezdődő svájci tókerülő versenyen a Helly Hansen magyarországi nagykövetei ismét elsöprő győzelmet arattak kategóriájukban, az Aranykupa, azaz a Boll de Vermeil díj ismételt elnyerésével és Király Zsolt hatszoros bajnoki címével magyar sporttörténelmet írtak.

A 123 kilométeres megmérettetés nemcsak azért különleges a Király Zsolt kapitánysága alatt álló Rafficának, mert hatodjára foglalhatták el az első helyet az egytestűek kategóriájában, hanem azért is, mert az idei győzelemmel már második alkalommal hozhatták haza a Boll de Vermeil díjat, azaz az Aranykupát is. A csapat felkészülve és kipihenve indult neki a versenynek, és igaz, hogy a Raffica sokat szenvedett a pálya első szakaszán, a fordító bójához már csak két másik egytestű hajóval együtt értek, szinte semmi szélben. A visszaút lélegzetelállító volt, a Raffica átvette a vezetést az egytestűek rangsorában, és több TF35-öst is megelőzve az ellenfeleik előtt szépen, nyugodtan haladtak.

A magyar színekben versenyző Raffica tizenegyedikként ért célba, ami az egytestűek között az első helyet jelentette. A 2016-os Aranykupa után a csapat ismét elhódította a Boll de Vermeil díjat azáltal, hogy öt éven belül három egymást követő alkalommal tudott nyerni. Ez az eredmény egyedülállónak számít a regatta történetében, hatszoros győzelmével Király Zsolt pedig belépett az exkluzív vitorlázók klubjába.

Fotó kredit: Török Brigi Photography

Tovább az eredeti cikkre: Hatodik alkalommal nyert a kategóriájában a Raffica a Bol d’Or Mirabaud regattán

Vélemény, hozzászólás?