Hatalmas buli indul a Balatonnál

Hatalmas buli indul a Balatonnál olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Ma kezdődik a MOL Nagyon Balaton új, háromnapos butikfesztiválja Zamárdiban. A…

A teljes cikk itt olvasható:
Hatalmas buli indul a Balatonnál

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Ma kezdődik a MOL Nagyon Balaton új, háromnapos butikfesztiválja Zamárdiban. A ZamJam fő helyszínén a Kool & the Gang, Shaggy, a Geszti Funky, a Jazzanova és Charlie a fő fellépők, de ez az első alkalom, amikor Szikora Róbert és az R-Go vendégeként a Valmar is fellép az idei év egyik legnagyobb slágerével, az Úristennel. Szombaton ugyanitt a Best of Balaton csapata életműdíjat ad át olyanoknak, akik évtizedek óta dolgoznak a Balatonért. Jásdi István és Mauro Tenebruso a helyszínen veszi át az elismerést, az év elején elhunyt Halas Karcsi poszthumusz életműdíját pedig a családja veszi át.

Tavaly indult útjára a Best of Balaton program, amely keretében ismert és népszerű, a Balatont szerető hírességek ajánljanak ismert és kifejezetten személyes helyeket, ügyeket, embereket. A Best of Balaton csapata 2021-ben életműdíjat adott Csapody Balázsnak, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosának. „Idén Csapody Balázst kértük fel, hogy ő tegyen ajánlást, ki vegye át az idei Best of Balaton életműdíjat, hiszen Balázs igazán jól ismeri a Balatont és mindazokat, akik a régióban aktívak. Az ő javaslatára 2022-ben Jásdi István, csopaki borász vehet át életműdíjat a ZamJam szombati napján” – árulta el Lobenwein Norbert, főszervező.

Csapody Balázs ezekkel a szavakkal ajánlotta Jásdi Istvánt a Best of Balaton kurátorok figyelmébe: „István nemcsak a szőlőben, a borkészítésben alkotott maradandót, hanem mentalitásával az egész balatoni borásztársadalomban is. Létrehozott olyan szakmai rendezvényeket, amik szezonon kívül vendégeket, gasztroturistákat vonzanak, mint az Olaszrizling szerintünk, vagy a Vörös Balaton kóstolókat. Ezeken a szakma is találkozik, eszmét cserél, és az értő nagyközönség minőségi borokat kóstolhat, beszélgethet. Könyveket írt, ami a balatoni életérzést is erősíti, mint a Szerenád a szőlőben,, a Táltoshegy, a Lyukas óra, vagy a Mi maradunk regényei. Világlátott „beköltöző”, aki munkásságával, életével példát mutat mindenkinek, akinek egy kicsi köze is van a Balatonhoz”.

Rendhagyó év az idei, hiszen a Best of Balaton kuratóriuma további két életműdíjat is átad a ZamJam színpadán.

Évtizedek óta a déli part egyik turisztikai szenzációja a Mauro étterem Zamárdiban, amelyet három évtizede a dél-olasz származású Mauro Tenebruso vezet. Az idei szezonban betegség miatt zárva maradt a Mauro portálja, a Best of Balaton kurátori csapata pedig életműdíjjal kíván jó egészséget a fáradhatatlan vendéglátónak!

Ugyancsak környékbeli híres vendéglátónak számít Halas Karcsi, aki az év elején távozott közülünk. A Best of Balaton kurátorai között többen is törzsvendégei, rajongói Halas Karcsi konyhájának. Poszthumusz életműdíjat vehet át szombaton Csibrák Károly családja Halas Karcsira emlékezve.

A kurátorok között olyan hiteles személyek szerepelnek, akikre érdemes hallgatni, és akik imádják a Balatont. Ilyen például Ördög Nóra, Lábas Viki, Trokán Nóra, Gianni Annoni, Gyurta Dani, Marsalkó Dávid, Tilla, Sebestyén Balázs, Vecsei H. Miklós, Pantl Péter, MOL-csoport kommunikációs igazgatója, Starcz Ákos, az index.hu vezérigazgatója, vagy éppen Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, a MOL Nagyon Balaton alapítói.

Három nap Zamárdiban

A MOL Nagyon Balaton legújabb fesztiválja, a ZamJam július 28-tól 3 napon át Zamárdi több helyszínén várja a közönséget zenével, képzőművészettel, gasztronómiával, gyerekprogramokkal és irodalommal. Lovasi és Járai Márk a kilátónál lép fel, a Balaton partján napközben jazz-koncertek lesznek, az éttermek teraszain dj-k és írók várják a vendégeket. A minőségi butikfesztivál házigazdája Tilla.

Az esemény fő fellépője egy igazi klasszikus világsztár, a Kool and the Gang, de fellép a Szikora Róbert vezette, idén 40. születésnapját ünneplő R-Go, most először az Úristen című slágert jegyző Valmarral együtt, Geszti Funky címmel Geszti Péter, koncertet ad Charlie és szintén az esemény főszereplője a többszörös Grammy-díjas slágergyáros amerikai-jamaicai származású Shaggy. Tiszteletét teszi az osztrák roma-jazz-elektro banda, a Deladap, a Random Trip csapata Dés László, Péterffy Lili, Berkes Olivér, Miller Dávid és Nagy Kristóf közreműködésével.

Ezzel pedig július utolsó napjaira egy új és igazán hiánypótló program érkezik Zamárdiba, bővítve a MOL Nagyon Balaton programjainak nyári kínálatát. Indul a ZamJam! (ejtsd: ZemDzsem). A szervezők szándéka az ünnepi, nyaralást idéző hangulat megteremtése a butik méretű fesztivállal, ahol a Zamárdi több pontját érintő, minőségi fesztivál fő helyszínére, a vízparti térre naponta néhány ezer vendéget várnak.

A Hatalmas buli indul a Balatonnál bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Hatalmas buli indul a Balatonnál

Vélemény, hozzászólás?