Hat hónap után bezárta kapuit az ezüstérmet szerző Magyar Pavilon a Dubaji Világkiállításon

Hat hónap után bezárta kapuit az ezüstérmet szerző Magyar Pavilon a Dubaji Világkiállításon olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

2022. március 31-én, hat hónap után véget ért az Expo 2020…

A teljes cikk itt olvasható:
Hat hónap után bezárta kapuit az ezüstérmet szerző Magyar Pavilon a Dubaji Világkiállításon

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

2022. március 31-én, hat hónap után véget ért az Expo 2020 Dubai, ahol az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt Magyar Pavilon hazánk páratlan vízkincseit, azok kialakulását és felhasználását mutatta be. A Pavilonban különösen nagy hangsúlyt kapott Magyarország természetes vízkészlete, gyógy- és termálvizei, valamint a balneológia.

A Világkiállítások Nemzetközi Szövetsége minden világkiállításon díjazza a legjobb pavilonokat. Az idei expón a legjobban bemutatott tematika kategóriában a Magyar Pavilon ezüstérmet nyert el. A 192 országot felvonultató Expo 2020 Dubai-t ezzel a sikeres eredménnyel zárta a Magyar Pavilon.

A magyar részvételhez kapcsolódóan számos kiemelkedő eredmény is született az esemény hat hónapja során:

–      A Magyar Pavilon küszöbét összesen 194 országból érkezett, 1 088 132 látogató lépte át az expó ide alatt.

–       A látogatói visszajelzések alapján a vendégek 90%-a meglátogatná Magyarországot a pavilonban látottak alapján, több ezren  személyesen, a vendégkönyvbe tett bejegyzéssel is megosztották élményeiket.

–       Az expó 26 hete alatt 42 kulturális eseményt szervezett az Expo 2020 Magyarország közel 700 fellépő közreműködésével.

–       A Pavilon AquaBar-jában magyar ásványvizeket kóstolhattak a látogatók, közel 10 000 liter víz fogyott el.

–       A GastroRoots névre keresztelt étteremben a legnépszerűbb étel a gulyásleves volt, amiből több mint 1500 litert fogyasztottak el a vendégek. A decembertől árult kürtöskalácsból pedig 16.849 000 darab kelt el.

Tovább az eredeti cikkre: Hat hónap után bezárta kapuit az ezüstérmet szerző Magyar Pavilon a Dubaji Világkiállításon

Vélemény, hozzászólás?