Háromváros bringafesztivál: Békéscsaba, Békés és Gyula újabb lökést ad a kerékpáros turizmusnak

Háromváros bringafesztivál: Békéscsaba, Békés és Gyula újabb lökést ad a kerékpáros turizmusnak olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Idén is megrendezi Békéscsaba, Békés és Gyula a Háromváros Kerékpáros Fesztivált…

A teljes cikk itt olvasható:
Háromváros bringafesztivál: Békéscsaba, Békés és Gyula újabb lökést ad a kerékpáros turizmusnak

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Idén is megrendezi Békéscsaba, Békés és Gyula a Háromváros Kerékpáros Fesztivált május 26-28. között.

Békésen a település várossá nyilvánításának 50. évfordulója köré épülnek a programok. A rendezvény kiemelt eseménye, a szombati Békés-Gyula-Békéscsaba kerékpáros túra teljes szakasza is körülbelül 50 kilométer; a vasárnapi, a Békési Kisgazdakör által szervezett pünkösdi királyválasztásra is 50 jelentkezőt várnak.

A gyulai kísérőprogramok között szerepel egyedi kerékpárok kiállítása és kerékpáros ügyességi bemutató. És mivel éppen ezen a hétvégén rendezik meg a várkertben a Gyulai Pálinkafesztivált, ezért a kerékpáros túra teljesítői kedvezményesen vásárolhatnak belépőjegyet a gasztrorendezvényre; amelyre a belépés szombaton 12.30-ig ingyenes – emelte ki.

Békéscsabán a rendezvénnyel egyidőben adják át az idén az Év kerékpárútjának választott Wenckheim-kerékpárutat, amely összeköti a térség (Gyula, Gerla, Szabadkígyós és Póstelek) Wenckheim-kastélyait. Rendeznek egy Krenfi-kerékpárkiállítást, BMX-versenyt a tavaly átadott extrém sportpályán, a rendőrség pedig közlekedésbiztonsági programokat tart.

Forrás: visitbekescsaba.com

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület szerint megnőtt az érdeklődés, mióta a Wenckheim-kerékpárút megnyerte az Aktív Magyarország által meghirdetett Év kerékpárútja versenyt. A Háromváros Kerékpáros Fesztivál részletes programja a www.visitbekescsaba.hu oldalon található meg.

Tovább az eredeti cikkre: Háromváros bringafesztivál: Békéscsaba, Békés és Gyula újabb lökést ad a kerékpáros turizmusnak

Vélemény, hozzászólás?