Környezetbarát, csúcstechnológiás kávépörkölőt nyitott Budaörsön a Röast Coffee

Környezetbarát, csúcstechnológiás kávépörkölőt nyitott Budaörsön a Röast Coffee olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a 100…

A teljes cikk itt olvasható:
Környezetbarát, csúcstechnológiás kávépörkölőt nyitott Budaörsön a Röast Coffee

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a 100 százalékban hazai tulajdonú Roastar Zrt., amely mostantól a Röast Coffee márkanév alatt értékesíti kávéit valamint a kávépiac szereplői számára kínál egyedi szolgáltatásokat, így többek között bérpörkölést és oktatást. A cég elsődlegesen a nagykereskedők, irodaházak és a HoReCa szektor vállalatai közül vár üzleti partnereket. Valamint a cég hosszú távú tervei között szerepel, hogy a nemzetközi piacon is megismerjék a Röast Coffee nevét. 

Jó hangulatú rendezvényen gyűltek össze Budaörsön a minőségi kávék rajongói és a sajtó képviselői, az ünnepélyes megnyitón a Röast Coffee vezetője, Nagy-György Zoltán társaságában Vágó Csaba, a budaörsi önkormányzat kabinetvezetője vágta át a megnyitást jelképező szalagot. 

Nagy-Bertók Anita, Hivatalos SCA oktató (AST), World Coffee Events (WCE) -Sensory Világbíró/ Vizuális Világbíró Latte Art)

Nagy-György Zoltán, Roastar Zrt. elnök-vezérigazgató

Vágó Csaba, budaörsi önkormányzat kabinetvezető

Nagy Gábor, üzemvezető-helyettes

Az új márka helyszíneként azért döntött Budaörs mellett a Röast csapata, mivel a cég már meglévő, Polgárdiban található telephelye és Budapest között ideális lokáció. A Budapesti út 37. szám alatt található üzem és oktatóstúdió egyik különlegességét a Magyarországon található egyetlen Stronghold S9X pörkölőgép adja. Ez az intelligens berendezés egyenletes pörkölést tesz lehetővé, ráadásul a működése környezetbarát és hatékony energiafelhasználású. A környezettudatos gondolkodás amúgy is alapvetés a budaörsi helyszínen, ez főleg a kávék csomagolásában lesz tetten érhető. 

A helyszín másik különlegessége maga a Röast Coffee csapat. A szakmai vezető, Nagy-Bertók Anita nem csak a hazai, hanem a nemzetközi specialtykávé-világ egyik vezető alakja. 2000-ben, Dublinban kezdett kávéval foglalkozni, közel két és fél évtizedes pályafutása alatt dolgozott a Matthew Algie kávépörkölőnél, bíráskodott angol és ír bajnokságon, nemzetközi- és világversenyeken, valamint Európa-szerte tart rendszeresen oktatásokat. Férje, Nagy Gábor, valamint az üzemvezető-helyettes, Nagy Ádám szintén dolgozott Írországban, és ezt a tapasztalatot hasznosítják hazánkban is.  

„Akár a jó inasok, mi is körbejártuk a világot és rengeteget tanultunk. Olyan szakmai tapasztalat áll rendelkezésünkre itt a Röast Coffee csapaton belül, ami Magyarországon párját ritkítja, és ezt szeretnénk átadni és hazánkban hasznosítani. A fő célunk, hogy ennek révén a hazai prémium és specialtykávé-piac meghatározó kereskedői legyünk, utána pedig nemzetközi területen is öregbítsük Magyarország, azon belül pedig Budaörs jó hírét” – emelte ki Nagy-György Zoltán, a Roastar Zrt. elnök vezérigazgatója.  

Nagy-Bertók Anita, Hivatalos SCA oktató (AST), World Coffee Events (WCE) -Sensory Világbíró/ Vizuális Világbíró Latte Art)

A Röast Coffee csapat az új üzemben elsődlegesen specialty és non-specialty kávékat, white label termékfejlesztést, bérpörkölést valamint oktatást kínál. A közeljövőben a B2B partnerek számára több nyílt napot is tartanak majd, és még ebben az évben elindítják a webshopot, amelyen keresztül magánszemélyek és partnerek is rendelhetnek termékeikből és akár kis kiszerelésű kóstoló csomagokból is választhatnak. A Röast által szervezett tanfolyamok mindenki számára elérhetők, így aki a szakma kiemelkedő oktatóitól szeretne tanulni, a budaörsi stúdióban ezt megteheti. 

A budaörsi telephely egyedi dizájnját, illetve magának a márkának az arculatát egy fiatal magyar csapat alkotta meg, a Studio VAN.

A budaörsi operáció mellett a Roastar Zrt. működteti Magyarország egyik legnagyobb és legmodernebb, IFS minősítésű kávépörkölő üzemét Polgárdiban, így egyedi igény esetén jelentős mennyiségű kávé bérpörkölésére is megoldást tud nyújtani. 

Weboldal: www.roastcoffe.hu

Tovább az eredeti cikkre: Környezetbarát, csúcstechnológiás kávépörkölőt nyitott Budaörsön a Röast Coffee

Vélemény, hozzászólás?