Hamarosan kiderül, ki Magyarország legjobb kamionsofőrje

Hamarosan kiderül, ki Magyarország legjobb kamionsofőrje olvasható a z közlekedésvilág.hu weboldalán.

Rengeteg fiatal jelentkezett az 5 tengelyen – biztos kézzel! közlekedésbiztonsági és…

A teljes cikk itt olvasható:
Hamarosan kiderül, ki Magyarország legjobb kamionsofőrje

Ahogy a z közlekedésvilág.hu beszámolt ma róla:

Rengeteg fiatal jelentkezett az 5 tengelyen – biztos kézzel! közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai versenyre.

A hagyományoknak megfelelően 2023-ban is országos, felmenő rendszerű közlekedésbiztonsági versenysorozatot rendez a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság, immár tizenegyedik alkalommal. Az 5 tengelyen – biztos kézzel! verseny célja ezúttal is ugyanaz, mint az ezt megelőző 10 évben: megtalálni a szakmai és munkáltatói szempontból legjobban felkészült, járművét a legmagasabb szintű vezetéstechnikai tudással és legnagyobb biztonsággal kezelő magyar kamionsofőrt.

„A 40 év alattiak részaránya 70 százalék az összes nevező között, ami egyértelműen mutatja, hogy a kalandvágy és a versenyszellem erőteljesen jelen van ebben a korcsoportban. Ezen fiatalok részvétele inspiráló hatást gyakorolhat a szakközépiskolásokra és azokra, akik pályaválasztás előtt állnak, arra buzdítva őket, hogy lépjenek be ebbe a dinamikus ágazatba” – fogalmazott Dittel Gábor, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára. Hozzátette, a résztvevők közül a megállapodott munkaerő képviselői sem hiányoznak, azaz a 40 év felettiek. Ez a tapasztalt generáció közel egyharmadát adja a nevezőknek. Az évtizedes rutinnal és tapasztalattal rendelkező versenyzők legyőzése valódi kihívást jelent a fiatalabb generációnak, amely a megmérettetés során bizonyíthatja rátermettségét.

Dittel Gábor rámutatott, a verseny a szakmai érdemeken túl alkalmat teremt a toborzásra is, hiszen az elmúlt években jelentkező járművezető-hiányt az ágazati szereplők évek óta jelzik a kormányzat felé.

„A közúti közlekedési szektorban kell a fiatal munkaerő, akik az utánpótlást biztosítják. Erre is remek lehetőséget biztosít a verseny, mely évről évre várt, izgalmas esemény a kamionsofőrök és a szakma iránt érdeklődők körében” – fogalmazta meg az ügyvezető főtitkár.

Az 5 tengelyen – biztos kézzel! verseny online selejtezőjét augusztus 27-én rendezték meg, ahol 30 elméleti kérdésre kellett válaszolni. Innen harmincan jutottak tovább az elődöntőbe. Ezt a kört szeptember 2-án és 3-án tartják Budapesten. Az országos, nyílt közlekedésbiztonsági családi nappal egybekötött döntőre – mely a Biztonság Hete rendezvénysorozat záróeseménye is lesz egyben – szeptember 23-án kerül sor Zsámbékon, a drivingcamp Hungary vezetéstechnikai tanpályán.

A dobogós helyezettek összdíjazása meghaladja a 2 millió forintot. A győztes nettó 1,5 millió forint pénznyereményben részesül, és 500 ezer forint tárgynyereményt is átvehet. A második és harmadik helyen végző versenyzőnek pedig 300 ezer, illetve 200 ezer forint értékű tárgynyeremény lesz a jutalma.

Tovább az eredeti cikkre: Hamarosan kiderül, ki Magyarország legjobb kamionsofőrje

Vélemény, hozzászólás?