Zenében szabadon – Sugarloaf klasszikusra hangolva

Zenében szabadon – Sugarloaf klasszikusra hangolva olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának és a Sugarloaf Együttes közös koncertje…

A teljes cikk itt olvasható:
Zenében szabadon – Sugarloaf klasszikusra hangolva

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának és a Sugarloaf Együttes közös koncertje
  • szeptember 10., vasárnap, 19:00 – Várkert Bazár, Rendezvényterem

Igazi kulturális csemegével kezdődik a szezon a Várkert Bazár rendezvénytermében. A 28 éve alakult Sugarloaf, és a 170. jubileumát ünneplő Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara a klasszikus zenekari hangzást, és a számtalan díjjal elismert, minőségi rock zenét ötvözi a szeptember 10-ei koncerten. A Sugarloaf Együttes évek óta dédelgetett álma volt, hogy dalaik egy 60 fős szimfonikus zenekarra átírva, a több száz év alatt kialakult klasszikus zenében megszokott változatos hangzásvilággal szólaljanak meg.

A koncerten a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara önállóan is ad ízelítőt az operák világából. A Carmen jól ismert romantikus dallamait még maga a szerző, Georges Bizet dolgozta át szvit formában szimfonikus zenekarra a mű népszerűségét látva. A ” best of Carmen” válogatás után a zenekar élén Muri Enikő varázslatos hangjával egy különleges zenei mix formájában csendülnek fel a Sugarloaf szerelmes dallamai. A koncert második felében összeolvad a könnyű- és a komolyzene hangzásvilága, Szűcs Norbert szimfonikus zenekarra való áthangszerelésének jóvoltából újraszínezve élvezhetjük a Sugarloaf legismertebb slágereit, többek között például a Hajnalig még van időt, a Fekete fehéret, a Hunny Bunnyt vagy éppen a Dolce vitát. 

Slágerekből tehát nem lesz hiány ezen a varázslatos estén, ahol találkozik a klasszikus- és a könnyűzene, és igazi crossover kavalkádon keresztül pazar zenei csemegét kínálunk mindkét műfaj szerelmeseinek. 

Carmen, romantika, szerelem, örökzöld slágerek, egyedi hangzásvilág – csak ennyit kínál a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara és a Sugarloaf szeptember 10-én a Várkert Bazár rendezvénytermében!

Vezényel: Werner Gábor

Szimfonikus hangszerelés: Szűcs Norbert

Közreműködik a Sugarloaf Zenekar:

Muri Enikő – Ének

Tóth Szabi – Gitár

Miklós Milán – Basszusgitár

Tuboly Roland – Dob

Váradi István – Harsona

Görög Dániel – Trombita

valamint a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara

Tovább az eredeti cikkre: Zenében szabadon – Sugarloaf klasszikusra hangolva

Vélemény, hozzászólás?