850 ezer vendégéjszakára érkezett előfoglalás az őszi szünetben

850 ezer vendégéjszakára érkezett előfoglalás az őszi szünetben olvasható a azutazo.hu weboldalán.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) előfoglalási adatai szerint összesen közel…

A teljes cikk itt olvasható:
850 ezer vendégéjszakára érkezett előfoglalás az őszi szünetben

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) előfoglalási adatai szerint összesen közel 300 ezren indulnak útnak október 27. és november 5. között. A legnépszerűbb időszak várhatóan az őszi szünet első hétvégéje lesz, péntektől-vasárnapig több mint 300 ezer vendégéjszakát regisztráltak a hazai szálláshelyeken – jelentette be pénteki közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

A vendégéjszaka-foglalások alapján az utazók közel 60 százaléka belföldről, 40 százaléka pedig az országhatáron túlról érkezik Magyarországra az őszi szünetben. A legnépszerűbbek a páros utazások, az előfoglalások közel fele két vendég részére szól. A vendégek több mint fele három vagy több éjszakát tölt a szálláshelyeken, de szintén sokan (30 százalék) terveznek két éjszakára szóló kikapcsolódást.

Az MTÜ adatai szerint a külföldiek körében Budapest a legnépszerűbb, a fővárosi előfoglalások 70 százaléka érkezett az országhatáron kívülről. Vidékre pedig a belföldi vendégek látogatnak nagyobb arányban, a látogatók 76 százaléka belföldről érkezik a fővároson kívüli térségekbe az őszi szünetben.

Az előfoglalások alapján a legnépszerűbb célpont Budapest mellett a Balaton és a Mátra-Bükk térsége, emellett nagy az érdeklődés Bük-Sárvár környéke, valamint Debrecen és térsége iránt is. A települések közül a főváros után Hévíz és Zalakaros a legkeresettebb, ugyanakkor szép számmal érkeztek foglalások Bük, Hajdúszoboszló, Sárvár szálláshelyeire is.

Az NTAK-adatok alapján az őszi szünetben is a szállodákban pihen majd a legtöbb vendég, mindkét esetben az előfoglalások több mint kétharmadát jegyezték hotelekben. Ötből 4 belföldi vendég választ a pihenéshez szállodát, míg a külföldiek közül minden második vendég száll meg hotelekben. Minden második foglalás 4 csillagos szállodába érkezett.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint várhatóan Ausztriából utaznak a legtöbben Magyarországra, de Németországból és Csehországból is sokan érkeznek majd – ahogyan Olaszországból és az Egyesült Királyságból is jelentős az előfoglalt vendégéjszakák száma. Budapestre a legnagyobb számban Olaszországból és Spanyolországból indulnak útnak, míg vidékre Ausztriából és Csehországból érkezik a legtöbb vendég – összegezte az MTÜ. (MTI)

Tovább az eredeti cikkre: 850 ezer vendégéjszakára érkezett előfoglalás az őszi szünetben

Vélemény, hozzászólás?