A Liszt Ferenc Kamarazenekar zeneakadémiai bérletsorozata Baráth Emőkével és Takács-Nagy Gáborral indul

A Liszt Ferenc Kamarazenekar zeneakadémiai bérletsorozata Baráth Emőkével és Takács-Nagy Gáborral indul olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

2022-es évadnyitó hangversennyel január 23-án a Zeneakadémián igyekszik elkápráztatni a közönséget…

A teljes cikk itt olvasható:
A Liszt Ferenc Kamarazenekar zeneakadémiai bérletsorozata Baráth Emőkével és Takács-Nagy Gáborral indul

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

2022-es évadnyitó hangversennyel január 23-án a Zeneakadémián igyekszik elkápráztatni a közönséget a Liszt Ferenc Kamarazenekar, vendégművészekkel – Baráth Emőkével (ének) és Takács-Nagy Gáborral (karmester) – együttműködve, tökéletes összhangban, Mozart és Grieg művei csendülnek fel.

Várdai István művészeti igazgató vezetésével folytatják a több évre szóló művészeti stratégia megvalósítását. Az együttes kettős célja a minőségi hagyomány megőrzése és a folyamatos megújulásra való törekvés. Az idei évben ennek példája a zeneakadémia bérletsorozatuk első, 2022. január 23-ai hangversenye.

  1. január 23-án 19:30 Zeneakadémia, Nagyterem, 

A különleges műsorban két egészen különböző zeneszerző karakter, Mozart és Grieg darabjai lesznek hallhatóak. Takács-Nagy Gábor az első félévben két alkalommal is a Liszt Ferenc Kamarazenekarral közösen lép fel a Zeneakadémián. A zeneirodalom egyik legtüzesebb és technikailag talán a legnehezebb hangversenyáriája a 2021/2022-es évad művészének választott szoprán, Baráth Emőke előadásában, érzelemgazdag első részt ígér. A szünet után a legismertebb norvég zeneszerző kerül középpontba és az északi fjordok világát felidéző zenére, dallamvilágra számíthatunk. A zenekar és a szólista Grieg-dalaival egy nehéz korszak utáni újrakezdés vigaszát tolmácsolja a közönségnek. A koncert végén elmaradhatatlan a zenekarra jellemző virtuóz elem: négy muzsikus helyett tizenhatan, szoros művészi egységben, gazdagabb hangzásban mutatják be Grieg 1878-ban keletkezett nagyívű alkotását. 

,, Csodálni való, ahogy Takács-Nagy Gábor könnyedén életre tudja kelteni a zenét és mindezt úgy teszi, hogy közben minden muzsikus rezdülésre nyitott. Valóban egy közös, egymást inspiráló munkának éljük meg.”  – mondta el Tfrist Péter koncertmester.

A budapesti hangversenyt megelőzően a szegedi közönség 2022. január 20-án, 19:00 órakor a Szegedi Nemzeti Színházban élvezheti az előadást.

Közreműködik: Baráth Emőke (ének)

Vezényel: Takács-Nagy Gábor

Művészeti vezető: Várdai István 

Koncertmester: Tfirst Péter

 

Műsor

Mozart: A-dúr szimfónia, K. 201
Mozart: Bella mia fiamma – hangversenyária, K. 528
Szünet

Grieg: Hat dal, op. 48, vonószenekari kísérettel, Ari Rabenu átiratában
Grieg: 1., g-moll vonósnégyes, op. 27 — vonószenekari előadásban

A sokszínűség jegyében az évad következő hangversenye, 2022. február 15-én Mathieu Herzog (zeneszerző, brácsaművész), Gottlieb Wallisch (zongoraművész) és Pálfalvi Tamás (trombita) vendégművészek közreműködésével szeretnének felejthetetlen koncertélményt adni a közönségüknek. 

Tovább az eredeti cikkre: A Liszt Ferenc Kamarazenekar zeneakadémiai bérletsorozata Baráth Emőkével és Takács-Nagy Gáborral indul

Vélemény, hozzászólás?