Gryllus Dániel: Pál apostol – dalok Pál levelei szerint

Gryllus Dániel: Pál apostol – dalok Pál levelei szerint olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

jubileumi koncert a húsvéti készülÅ‘dés jegyében április 14., csütörtök, 19 óra…

A teljes cikk itt olvasható:
Gryllus Dániel: Pál apostol – dalok Pál levelei szerint

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • jubileumi koncert a húsvéti készülÅ‘dés jegyében
  • április 14., csütörtök, 19 óra – Várkert Bazár

A húsvéti időszakban is a megszokott műfaji sokszínűséggel várja az érdeklődőket a Várkert Bazár. A készülődés jegyében nagycsütörtökön Gryllus Dániel és zenésztársai lépnek fel egy többszörös jubileumot ünneplő húsvéti koncerten.

A húsvéti készülődés jegyében nagycsütörtökön lép fel Gryllus Dániel zenésztársaival a Pál apostol – dalok Pál levelei szerint című különleges koncerten, amely összművészeti élményt kínál az érdeklődőknek. 

Pál Jézus kereszthalála után megtérve lett keresztényüldözÅ‘bÅ‘l apostollá és leveleiben máig aktuális tanításait fogalmazta meg. A levelek üzenetét elevenítette fel Sumonyi Zoltán megzenésített verseivel Gryllus 1991-ben, azóta számtalan helyszínen megfordult a produkció hazánkban és külföldön egyaránt. 20 évvel késÅ‘bb, 2011- jelent meg a Pál apostol – Utazás téren, idÅ‘n és hangokon át című könyv is jeles megszólalókkal. 2021-ben, a koncert 30. és a könyv 10. évfordulóját ünnepelte volna az elÅ‘adás a Várkert Bazárban, de a pandémia miatt erre nem kerülhetett sor. Idén húsvétkor nyílik végre lehetÅ‘ség a közös ünneplésre húsvét idÅ‘szakában, ahol ezúttal Gryllus Dániel mellett Szirtes Edina Mókus és Ferenczi György lép fel az ElsÅ‘ Pesti Rackákkal. A többszörös évfordulón mutatják be a kapcsolódó kötet második, bÅ‘vített kiadását is. 

Az összművészeti est nyitányaként Fabiny Tamás püspök köszönti ünnepi gondolataival a közönséget, az előadás ideje alatt pedig megtekinthetők Sinkó István festőművész alkotásai is, melyeket a dalsorozat ihletett.

További információk:

https://varkertbazar.hu/esemenyek/pal-apostol-dalok-pal-levelei-szerint

Tovább az eredeti cikkre: Gryllus Dániel: Pál apostol – dalok Pál levelei szerint

Vélemény, hozzászólás?