GREEN Cube-bá változik az ikonikus Blue Cube irodaház

GREEN Cube-bá változik az ikonikus Blue Cube irodaház olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Több mint 400 napelemet szerel fel a Blue Cube irodaházra az…

A teljes cikk itt olvasható:
GREEN Cube-bá változik az ikonikus Blue Cube irodaház

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Több mint 400 napelemet szerel fel a Blue Cube irodaházra az ingatlant kezelő S IMMO Hungary ingatlanbefektetési társaság. Az osztrák tőzsdén is jegyzett vállalat célja minimálisra csökkenteni az ökológiai lábnyomát, ennek része a Blue Cube “Green Cube”-bá  transzformálása, ezen felül – zöld stratégiájának részeként –  idén januártól minden hazai épületének elektromos energiaellátását megújuló energiaforrásból fedezi. 

Az S IMMO „GREEN Cube”-á változtatja az ikonikus Blue Cube irodaházát: az épület tetején 438 db napelemet (199,29 kWp -968 m2) helyeznek majd el, melyek az irodaépület teljes energiaellátásának 20-25%-át fogják biztosítani.

„Zöld stratégiánk első komoly lépéseként 2022. január 1-től az összes S IMMO Hungary épület elektromos energia ellátását zöld, megújuló energiaforrásból fedezzük” – közölte Barabás Géza ügyvezető igazgató.

Az S IMMO Hungary, a hazai ingatlankezelő piac kiemelkedő szereplője az elkövetkezendő időszakban a magyar portfolió összes épületét BREEAM zöld minősítéssel fogja ellátni – jelenleg a 7 irodaházból 5 már minősített. Ám ez még csak az első lépés a fenntarthatóbb jövő felé vezető úton: a vállalat folyamatosan a lehető legkisebbre csökkenti az ökológiai lábnyomát.

Az S IMMO Hungary ingatlanbefektetési társaságra az Év Asset Management cége kategóriában lehet szavazni az Év Irodája versenyen.

Képek: Blue Cube irodaház – Forrás: S IMMO

Tovább az eredeti cikkre: GREEN Cube-bá változik az ikonikus Blue Cube irodaház

Vélemény, hozzászólás?