Globális terjeszkedésbe kezd a Resysten

Globális terjeszkedésbe kezd a Resysten olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A Columbus Magántőkealap 750 millió forinttal száll be a magyar fejlesztésű…

A teljes cikk itt olvasható:
Globális terjeszkedésbe kezd a Resysten

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • A Columbus Magántőkealap 750 millió forinttal száll be a magyar fejlesztésű higiéniai védőbevonattal foglalkozó cégbe

Szintet ugrik a Resysten: a cég a tengerentúli terjeszkedéshez, a globális piaci megjelenéshez és K+F bázisának fejlesztéséhez a Columbus Magántőkealap 750 millió forintos befektetését veszi igénybe. A Resysten családi vállalkozásból vált közepes méretű céggé: az általuk fejlesztett tartós higiéniai bevonat távol tartja a kórokozókat a gyakran és sokak által érintett felületektől egy teljes éven át, láthatatlanul. A rendszer ma már több millió ember egészségét védi kórházakban, a tömegközlekedésben, de használják a sportlétesítményekben, oktatási intézményekben, továbbá multinacionális cégeknél és bevásárlóközpontokban is. 

Világpiaci terjeszkedésre indul a Resysten, a cég 750 millió forintos tőkebevonásról állapodott meg a Columbus Magántőkealappal, amelyből a tengerentúli megjelenés mellett laboratóriumi és kutatóbázisát is fejleszti. A családi tulajdonú vállalkozás saját fejlesztésű higiéniai védőbevonata egy teljes éven át képes megakadályozni a kórokozók megtapadását szinte bármilyen felületen. A bevonat láthatatlan, színtelen, szagtalan, a fotooxidáció tulajdonságait használva semlegesíti a káros anyagokat: a fény energiáját használja arra, hogy megvédje a vírusoktól, baktériumoktól és egyéb kórokozóktól a felületeket. A Resysten segítségével bármilyen felületen, egy éven át akár 99 százalékkal kevesebb a megtelepedett baktériumok, mikrobák száma, a védőbevonat így hatékonyan támogatja a takarítási, fertőtlenítési protokollokat és hozzájárul a vállalatok, intézmények fenntarthatóbb működtetéséhez. 

A Resystent ma már nem csak a magyar tömegközlekedésben, a budapesti metrón, a BKV, a Volánbusz járatain, a hazai kórházakban, vagy éppen a bevásárlóközpontokban alkalmazzák, hanem sportlétesítményekben, multinacionális cégek gyártó-csarnokaiban, közösségi helyiségeiben is. A Csoport szolgáltatásai megjelentek már Nagy-Britanniában, Írországban, Spanyolországban, Olaszországban, Csehországban, Romániában, az Egyesült Államokban, továbbá Tajvanon és Makaón is. A 2014-ben alapított családi vállalkozás a folyamatos, organikus fejlődés eredményeképpen mára közepes méretű céggé vált, a Csoport árbevétele tavaly meghaladta a félmilliárd forintot.

„A mai globalizált világban a vírusok, baktériumok terjedése drámaian felgyorsult, mely együtt járva a kórokozók egyre nagyobb szintű diverzifikációjával új kihívás elé állította a cégeket és intézményeket. Mi úgy látjuk, hogy az új technológiák beépítése a mindennapjainkban elkerülhetetlen a hatékony védekezés érdekében. A tartós és folytonos hatású higiéniai bevonatok alkalmazása lehetővé teszi a prevenciót és biztosítja az egészséges munkakörnyezetet. Az egészségmegőrzési stratégiák kialakításában (összhangban az EU által kiadott OSHA irányelveivel) már megkerülhetetlen tényezővé váltak azok a tartós és folytonos hatású megoldások, melyek két takarítás/fertőtlenítés közben is védelmet nyújtanak. Ennek elterjesztése nem csak Magyarországon volt célunk, kezdetektől fogva globálisan gondolkodtunk ezért mindig is egyértelmű volt a számunkra, hogy e cél elérése érdekében olyan befektető partnerre van szükség, amely a nemzetközi terjeszkedéshez nem csupán a szükséges tőkét, de az ehhez szükséges szaktudást és kapcsolatrendszert is biztosítja a számunkra” – hangsúlyozza Lehoczky Péter, a cég egyik alapító-tulajdonosa és egyben ügyvezetője. A társaságnak az állandóan változó igényekre reagálva szükséges fejlesztenie laboratóriumát: az anyaggal kapcsolatos kutatások ma is folyamatosak. A nemzetközi és a tengerentúli terjeszkedéshez pedig szükséges a különböző hatósági regisztrációk, engedélyek beszerzése is – ugyan a Resysten bevonatrendszere biocid anyagokat nem tartalmaz, de ezt minden ország vonatkozó hatóságainak is értékelnie kell, ahogyan a hatékonyságát is igazolni szükséges, amikor megjelennek egy-egy piacon.

A Columbus Magántőkealap létrehozásának célja, hogy elsősorban magyar kis- és közepes vállalkozások nemzetközi piacra lépését, expanzióját segítse, különösképpen az Amerikai Egyesült Államokban – hangsúlyozta Rudas Gábor, a Carion Alapkezelő Igazgatóságának elnöke. A Magántőkealap és egyben ennek a projektnek a társfinanszírozója az EXIM Magyarország. Kiemelte: a Resysten-nel kötött megállapodásuk tökéletesen illeszkedik a befektetési stratégiába, hiszen éppen a magyar kutatás-fejlesztési eredmények nemzetközi megjelenésének támogatása az egyik legfontosabb célkitűzésük. A Columbus nem csupán tőkével, de saját szolgáltató irodájával is segíti a céget, hiszen úgy vélik, sokszor éppen a megfelelő piacismeret, a kapcsolatrendszer hiánya, a jogszabályi és a kulturális környezet különbözősége jelenti az egyik legfontosabb akadályt a külpiaci megjelenésben. 

Tovább az eredeti cikkre: Globális terjeszkedésbe kezd a Resysten

Vélemény, hozzászólás?