Guntram Würzberg veszi át az E.ON Hungária Csoport elnök-vezérigazgatói feladatait

Guntram Würzberg veszi át az E.ON Hungária Csoport elnök-vezérigazgatói feladatait olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Kiss Attilát az E.ON SE alelnökévé nevezték ki  Július 1-től Guntram…

A teljes cikk itt olvasható:
Guntram Würzberg veszi át az E.ON Hungária Csoport elnök-vezérigazgatói feladatait

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Kiss Attilát az E.ON SE alelnökévé nevezték ki 

Július 1-től Guntram Würzberg váltja Kiss Attilát az E.ON Hungária Csoport élén. A szakember több mint 25 éve dolgozik a nemzetközi E.ON csoportnál, számos vezető pozíciót töltött be, legutóbb a cégcsoport legfelsőbb szintű jogi vezetőjeként dolgozott. Kiss Attila, az E.ON Hungária Csoport eddigi elnök-vezérigazgatója az anyavállalat felsővezetésében folytatja pályafutását az E.ON SE Vállalati Eszközmenedzsmentért (EAM) felelős alelnökeként.

Guntram Würzberg az elmúlt öt évben a németországi Essenben, az anyavállalat nemzetközi központjában dolgozott a cégcsoport jogi és compliance igazgatójaként. Ebben a pozícióban a cégcsoport legfelsőbb szintű jogi képviseletéért, valamint a compliance és adatbiztonság területekért volt felelős.

Április óta tagja az E.ON Hungária Csoport felügyelőbizottságának, az elnök-vezérigazgatói feladatokat július 1-től látja el. „A megújuló energiaforrások fejlődése és elterjedése, valamint a geopolitikai és gazdasági környezet minden eddiginél nagyobb kihívás elé állítja az energiavállalatokat. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ilyen izgalmas időszakban lehetek az E.ON Hungária Csoport elnök-vezérigazgatója, és nagy várakozással tekintek társaságunk életének ezen új fejezete elé”– mondta Guntram Würzberg.

Kiss Attila, az E.ON Hungária Csoport eddigi elnök-vezérigazgatója július 1-től az E.ON SE Vállalati Eszközmenedzsmentért felelős (EAM) alelnökeként folytatja pályafutását. 1999-ben csatlakozott a társasághoz, azóta számos vezető pozíciót töltött be Magyarországon és az E.ON Energie AG-nél Münchenben, majd 2018-ban nevezték ki az E.ON Hungária Csoport elnök-vezérigazgatójává. A cégcsoport vezetőjeként kulcsszerepet játszott a magyar energiapiac átalakításában. Kiss Attila július 1-től az E.ON Hungária Csoport felügyelőbizottságának is tagja lesz.

„Rendkívül büszke és hálás vagyok, hogy az E.ON Hungária Csoport elnök-vezérigazgatójaként a vállalatot az elmúlt évtizedek legnagyobb átalakulásának időszakában vezethettem. Izgatottan várom, hogy immár nemzetközi szinten folytassam a karrieremet az E.ON-nál. Biztos vagyok benne, hogy az E.ON Hungária Csoport sikeres lesz Guntram Würzberg vezetésével, és a vállalat továbbra is hozzájárul majd Magyarország és a magyar emberek fejlődéséhez. Guntramnak és korábbi kollégáimnak további sok sikert kívánok!” – mondta Kiss Attila.

Tovább az eredeti cikkre: Guntram Würzberg veszi át az E.ON Hungária Csoport elnök-vezérigazgatói feladatait

Vélemény, hozzászólás?