Fővárosi rádiókkal erősít az Atmedia

Fővárosi rádiókkal erősít az Atmedia olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Az elmúlt hetekben 3 új rádióadó indult el Budapesten, amelyek reklámértékesítését…

A teljes cikk itt olvasható:
Fővárosi rádiókkal erősít az Atmedia

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Az elmúlt hetekben 3 új rádióadó indult el Budapesten, amelyek reklámértékesítését februártól az Atmedia végzi. Két új zenei és egy tematikus sportadó színesíti a hazai rádiós piacot. Tavaly decembertől a Rock Rádió, idén januárban pedig a Base FM és az ország első sport rádiója a Sportrádió szól. Ez utóbbi tematikus adó a hirdetők számára hiánypótló műsorkörnyezetet és a legszélesebb hallgatói kör elérését kínálja.

2022 februárjától az Atmedia rádiós portfóliója három új adó hirdetési kínálatával bővült. A multimédiás kereskedőház értékesíti a hazai rádióspiac három új szereplőjének reklám idejét. A Sportrádió, a Rock Rádió és a Base FM műsorait a hallgatók Budapesten érik el.

Valószínűleg az idei év legnagyobb piaci dobása az első tematikus sportrádió elindulása, amely a sportrajongók és a sportvilág számára egy űrt tölt be. A műsorkészítők nem kis cél elérésére vállalkoztak, minthogy rétegrádió helyett egy populáris, széles hallgatói kör érdeklődését kiszolgáló népszerű adóvá váljanak Emiatt a műsorok tematikája is változatos, a helyszíni bejelentkezések mellett háttér, magazin és reggeli show műsor is megtalálható a kínálatban. A műsorvezetők illetve a hozzájuk csatlakozó sikeres sportolók garantálják, hogy a hallgatók számára a sport többet jelentsen egyszerű szurkolásnál vagy sportolásnál, inkább életformát, amely a mindennapok része. A kereskedelmi adó zenei kínálata sem kategorizálható, de illeszkedik az adott műsor témájához. A Sportrádió a 18-59-es korcsoport legszélesebb elérését kínálja a hirdetői kampányokhoz olyan műsorvezetőkkel, mint Harsányi Levente, Szujó Zoltán, Szegő Tibor, Csisztu Zsuzsa, Török László, Lantos Gáborvagy Risztov Éva. A főszerkesztő a korábban többek között a Danubius Rádónál, az M4 sportnál, az Echo Tv-nél és a Hír Tv-nél is dolgozó és sikeres csapatot építő Vobeczky Zoltán. A Sportrádió és a piacvezető sportportál, a nemzetisport.hu együttműködése révén a rádióadás online is közvetlenül eljut az NSO milliós olvasótáborához ország-, sőt világszerte, hiszen egy klikkeléssel megszólaltatható az NSO főoldalán is.

Szöllősi György, a Sport Rádió tulajdonos-ügyvezetője elmondta: „A szakma és a sportvilág régi álma vált valóra az első Sportrádió elindulásával, amelyhez hasonló rádióállomások külföldön sokfelé régóta sikeresen működnek. Nagyszerű műsorvezetőink és a Nemzeti Sport tudósítói hálózata, szakértői csapata révén mindenütt ott leszünk, ahol a magyar sport szempontjából fontos események zajlanak, mindent kitárgyalunk, ami érdekli a szurkolókat, sportolókat, sportos életet élőket és persze minden sztársportolót megszólaltatunk.”

Múlt év decemberében indult a klasszikus rock zenére szakosodott A Rock Rádió, amely a műfaj 25-60 év közötti rajongóinak kínálja a 70-es évektől született legnagyobb slágereket a mikrofon mellett a műfaj elkötelezett és jól ismert műsorvezetővel. A fővárosban elérhető tematikus zenei adó műsoraival a klasszikus rock mellett a heavy metal illetve a new rock irányzatok kedvelőit is várja.

Idén januárban indult el a szintén fővárosi frekvencián szóló Base FM rádió. A tematikus adó a hip hop, az R&B és a rap zene kedvelőinek nyújt szórakozást. A rádió a 15-50 év közötti, e műfajokat kedvelő hallgatói elvárásnak kíván megfelelni, azonban a legnagyobb népszerűségre számító műsora nem a piacon megszokott reggeli műsorsávban található, hanem késő délután indul. Az estig tartó új műsor újdonság a piacon, mert az adás alatt a műsorvezető dj élőben keveri a zenéket.

Laczkó Endre, az Atmedia Portfólió és nemzetközi üzletfejlesztési igazgatója elmondta: „Örömmel indítottuk el a három új regionális kereskedelmi rádió hirdetésértékesítését. Az új piaci szereplők megjelenése nemcsak kihívás, hanem remek lehetőség is arra, hogy a hirdetők megújíthassák kampányaikat. Különösen igaz ez a Sportrádióra, amely nemcsak a hallgatók számára, hanem a hirdetőknek is egyedi és hiányt pótló lehetőség.

A Fővárosi rádiókkal erősít az Atmedia bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Fővárosi rádiókkal erősít az Atmedia

Vélemény, hozzászólás?