Kategóriák
Friss hírek

Food truck-oknak ad teret a rakpart és a Városháza park

Food truck-oknak ad teret a rakpart és a Városháza park olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Vendéglátósok számára ír ki pályázatokat a BFTK A Budapesti Fesztivál- és…

A teljes cikk itt olvasható:
Food truck-oknak ad teret a rakpart és a Városháza park

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Vendéglátósok számára ír ki pályázatokat a BFTK

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ két frekventált fővárosi helyszín, a pesti alsó rakpart és a Városháza park időszakos vendéglátására írt ki pályázatot július 1-jén, így a helyi vendéglátóipari szektor résztvevőit is segítik az újraindulásban, és a budapestiek szabadidős programjait is színesítik

A pályázatok a Budapest területén működő vendéglátó üzletet vagy fővárosi székhelyű mozgóboltot üzemeltetők részére kínálnak lehetőséget büfékocsik (food truck) és mobilizálható pavilonok üzemeltetésére, a szervezők ezzel is lehetőséget szeretnének nyújtani a mikro- és kisvállalkozások fellendülésének a koronavírus járvány utáni újraindulásban. Az egyenlő esélyek biztosítása érdekében a rakparton sorsolás útján választják ki azokat, akik közterület-használati hozzájárulást kapnak. A bérleti díj a piaci árnál kedvezőbb mértékű lesz, a kiírás összesen 14 db árusító helyre szól.

A rakpartnyitás célja, hogy az itt élők felfedezzék kedvenc területeiket és kicsit más szemszögből nézzenek a városra, legyenek turisták ott, ahol élnek. A rakpart nyitott arra, hogy a gyalogosok, biciklisek, kutyások, valamint a családok birtokba vegyék és közösségi térként használják, ezáltal a Duna is közelebb kerülhet az itt élőkhöz és az idelátogatókhoz. 

A Városháza park Budapest egyik legfrekventáltabb ikonikus belvárosi köztere, mely ideális helyszíne lehet egy délelőtti megbeszélésnek vagy akár munka utáni baráti találkozónak. A tér kialakításának végleges rendezése folyamatban van, viszont addig is olyan hasznosítási megoldással kíván élni Budapest, mely új élményt jelent a budapestiek és az ide látogató turisták számára. Ennek érdekében idén nyáron „pop up” parkként várja az érdeklődőket, gasztronómiai és turisztikai szolgáltatásokkal. 

A kitelepülő vendéglátóhely mellett a BFTK infópontja, a „nyári Hütte” is felépül, ahol a Restart Budapest kártya kedvezményeit és a főváros ingyenes attrakcióit is megismerhetik az érdeklődők.

A rakparton 2020. július 18-19-én és július 25-től augusztus 13-ig tartó időszakra szól a pályázati kiírás, a Városháza parkban pedig július 18-tól egészen szeptember 13-ig. A pályázatok az alábbi linkeken elérhetőek:

Food truck (rakpart) pályázat: https://www.budapestinfo.hu/hu/food-truck-palyazat

Városháza park pályázat: https://www.budapestinfo.hu/hu/varoshaza-park-palyazat

The post Food truck-oknak ad teret a rakpart és a Városháza park appeared first on Minden, ami Budapesten történik!.

Tovább az eredeti cikkre: Food truck-oknak ad teret a rakpart és a Városháza park

Szerző: William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Valószínűleg már te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Vélemény, hozzászólás?