Fontos időpont közeleg a nyugdíjra takarékoskodók számára

Fontos időpont közeleg a nyugdíjra takarékoskodók számára olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Tagdíjbefizetést ösztönző kampányt indított idén februárban is a Horizont Magánnyugdíjpénztár. A…

A teljes cikk itt olvasható:
Fontos időpont közeleg a nyugdíjra takarékoskodók számára

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Tagdíjbefizetést ösztönző kampányt indított idén februárban is a Horizont Magánnyugdíjpénztár. A pénztár arra kéri a pénztártagokat, hogy a tagdíjakat egy évre előre fizessék be, a magánnyugdíjpénztár fennmaradásához ugyanis a törvényi szabályozás szerint el kell érni a 70 százalékos tagdíjfizetési arányt. A Horizont Magánnyugdíjpénztárnak 34 ezer tagja van, és 177 milliárd forint vagyont kezel. 

Idén is elindította éves befizetésre ösztönző kampányát a Horizont Magánnyugdíjpénztár, amelynek célja, hogy a tagok a tagdíjat és a támogatást egy évre előre fizessék be. 

A befizetésekre azért van szükség, mert a magánnyugdíjpénztár fennmaradásához el kell érni a 70 százalékos tagdíjfizetési arányt a jogszabály szerint. A pénztár ugyanis jogutód nélkül végelszámolással megszűnhet, ha a tagdíjfizető tagok száma a megelőző hat hónap átlagában legalább kettő hónapon keresztül a taglétszám 70 százaléka alá csökken. 

Szükség van a befizetésekre a fennmaradáshoz

A kötelező tagdíj évente 2400 forint, míg a működési támogatás a pénztár javaslata szerint évente 9600 forintot jelent. A díjfizetés 2022 márciusától 2023. februárjáig tartó egyéves időszakra szól, a befizetés határideje pedig 2022. március 31.

„A befizetett tagdíj a pénztártagok saját nyugdíjcélú megtakarítását gyarapítja, amelyből a pénztár mindössze 2,5 százalékot vonhat el. Ez a 2400 forintos éves tagdíj esetén 60 forintot jelent, a fennmaradó összeg pedig a pénztártag egyéni nyugdíjszámlájára kerül. A működési támogatást pedig teljes mértékben a pénztár működtetésére használjuk fel” – mondta Pataki Tímea, a Horizont Magánnyugdíjpénztár Igazgatótanácsának elnöke.

Mivel a jogszabály rendkívül alacsony mértéket szabott meg a tagdíjakból történő működési elvonásra, a pénztár a pénztártagoktól kért működési támogatást többek között informatikai és adminisztrációs költségekre, a felügyeleti díjra, a kötelező tisztségviselők és alkalmazottak, munkavállalók bér jellegű kiadásaira, az elektronikus ügyfélportál és az ügyfélszolgálat üzemeltetésére használja fel. 

A tagdíjat és a támogatást a pénztártagok bankkártyával a honlapon és az ügyfélportálon (horizontmagannyugdijpenztar.hu) keresztül is teljesíthetik. A magánnyugdíjpénztár honlapján pedig azt is nyomon lehet követni, hogyan állnak a befizetések. 

34 ezer tag, 177 milliárd forint

A hivatalos adatok szerint a magánnyugdíjpénztáraknak 2021 szeptember végén 53 ezer tagja volt. A legnagyobb megmaradt szereplőként a Horizont Magánnyugdíjpénztárnak 2021 második negyedévében 34 ezer tagja volt, és a tagok 177 milliárd forint vagyont halmoztak fel. Az elmúlt négy évben 80 százalék körül alakult a tagdíjfizetői arány, míg a támogatást teljesítőké meghaladta a 62 százalékot. 

Tovább az eredeti cikkre: Fontos időpont közeleg a nyugdíjra takarékoskodók számára

Vélemény, hozzászólás?