Közel félmilliárddal nő a streaming előfizetések száma

Közel félmilliárddal nő a streaming előfizetések száma olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A 2021 és 2027 közötti időszakban közel félmilliárddal nő a streaming…

A teljes cikk itt olvasható:
Közel félmilliárddal nő a streaming előfizetések száma

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A 2021 és 2027 közötti időszakban közel félmilliárddal nő a streaming előfizetések száma a Digital TV Research friss előrejelzése szerint. A vizsgált időszak végére a Disney+ megelőzi a Netflixet.

A prognózis szerint 2027-re 1,69 milliárd SVOD előfizetés lesz világszerte, ami azt jelenti, hogy 2021 és 2027 között 485 millióval nő a számuk. A piacot az amerikai szolgáltatók uralják majd, közülük a hat legnagyobb összesen 988 millió előfizetést mondhat magának a vizsgált időszak végére, míg 2021 végén még 612 millió felhasználójuk volt.

Az elemzés szerint bár a Netflix még piacvezető, ez már nem marad sokáig így és a Disney+ már 2025-ben átveheti az első helyet a cégtől. A Digital TV Research szakemberei azzal számolnak, hogy a Disney streaming szolgáltatására 2027-ben már 274 millióan fizetnek majd elő, míg a Netflix esetében 253 millió lesz ez a szám. Az Amazon is nagyon megközelíti a két piacvezetőt, az Prime Video összesen 252 millió előfizetőt gyűjthet 2027-re.

 

A Paramount+ 91, míg az HBO várhatóan 89 millió előfizetővel bír majd. Kínában 360 millió előfizetője lehet a SVOD szolgáltatásoknak, azt azonban nem részletezte az elemzés, hogy a helyi szolgáltatók közül ki, mennyi ügyfelet gyűjthet.

Érdekesség, hogy a tanulmány készítői szerint a bevételt tekintve a vizsgált időszak végén is a Netflix lesz a vezető, ráadásul jókora fölénnyel. Az elemzés alapján ugyanis egymagában akkora forgalommal számolhat, mint a Disney+, az HBO Max és a Paramount+ együtt.

A Közel félmilliárddal nő a streaming előfizetések száma bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Közel félmilliárddal nő a streaming előfizetések száma

Vélemény, hozzászólás?