Fiataloknak kínál munkalehetőséget a Lufthansa

Fiataloknak kínál munkalehetőséget a Lufthansa olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A Lufthansa Systems Hungária feltett szándéka, hogy a jövő IT szakemberei…

A teljes cikk itt olvasható:
Fiataloknak kínál munkalehetőséget a Lufthansa

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A Lufthansa Systems Hungária feltett szándéka, hogy a jövő IT szakemberei számára vonzó karrierlehetőséget és hosszútávú perspektívát kínáljon egy egyedi területen. A légiközlekedési informatika egyik piacvezető vállalata ennek érdekében idén is elindítja IT Young Professional Programját, amelybe általános szoftverfejlesztési ismeretekkel rendelkező, tehetséges fiatalok jelentkezését várja, akik a cég budapesti és szegedi csapatainál kezdhetik meg karrierjük építését.

Tizenegy éve már, hogy a Lufthansa Systems Hungária létrehozta tehetségprogramját, az IT Young Professional Programot, és azóta is évről évre várja a lelkes, fiatal programozók jelentkezését. A vállalat páratlan lehetőséget kínál a pályakezdők számára: a program 2 hónapos tanulási időszaka során egy közös projektfeladaton keresztül ismerhetik meg a légiközlekedési informatika világát és mélyíthetik el szakmai tudásukat. Az IT ismeretek mellett minden olyan készséget is elsajátíthatnak – együttműködés, problémamegoldás, prezentáció –, amire a személyes fejlődésükhöz és a sikeres munkavégzéshez szükségük lehet a későbbiekben. A résztvevők már a program elejétől határozatlan idejű munkaszerződéssel és teljes értékű juttatási csomaggal csatlakozhatnak a céghez. 2022-ben 10-15 tehetséges fiatal vághat bele a programba ezen az egyedi területen, a jelentkezéseket folyamatosan, június 5-ig várják. Az ideális jelöltnek mindössze három nélkülözhetetlen feltételnek kell megfelelnie: általános szoftverfejlesztési tudással és magabiztos angol nyelvismerettel kell rendelkeznie, emellett pedig fontos a csapatmunkára való nyitottság is.

„Azt gondolom, hogy ez egy kiváló lehetőség, hiszen nem csupán a szoftverfejlesztés terén fejlődhetnek tovább a résztvevők, hanem megismerkedhetnek az agilis módszertannal is” – mondta Turcsikné Gáspár Georgina, a Lufthansa Systems Hungária HR vezetője – „Itt megnyílik a kapu a jelentkezők számára, hogy egy olyan szakmai és emberi közösség részei legyenek, ahol a munka élmény, a fejlődés pedig állandó.”

A program július 4-én veszi kezdetét, a fókuszban pedig a projektorientált gyakorlati oktatás áll. A tanulási folyamat nem a megszokott módon zajlik: a program résztvevői egy demó projekt kidolgozásán keresztül, tapasztalati úton és agilis szemlélettel sajátíthatják el a vállalatspecifikus ismereteket. Az alapok elsajátítása után a fiatalok szeptembertől már éles környezetben dolgoznak és kapcsolódhatnak be a cég ügyfeleivel együttműködésben zajló munkába. Azon túl, hogy olyan rendszereket fejleszthetnek, amelyek naponta több millió utas kényelmét és biztonságát szavatolják, betekintést nyerhetnek a Lufthansa Systems Hungária innovációs projektjeibe is – egy támogató közegben, a tapasztalt munkatársak folyamatos mentorálása mellett.

A Fiataloknak kínál munkalehetőséget a Lufthansa bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Fiataloknak kínál munkalehetőséget a Lufthansa

Vélemény, hozzászólás?