Fellendítenék a magyar zenei exportot

Fellendítenék a magyar zenei exportot olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A 31. Művészetek Völgye fesztivál utófilmjéhez is írnak zenét a Budapesten…

A teljes cikk itt olvasható:
Fellendítenék a magyar zenei exportot

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A 31. Művészetek Völgye fesztivál utófilmjéhez is írnak zenét a Budapesten zajló dalszerző tábor résztvevői. Az Artisjus Songwriting Campre kilenc országból érkeztek szövegírók, zeneszerzők, énekesek és producerek, hogy három napon át közösen alkossanak a hazai dalszerzőkkel. A tábor kultúrmissziója, hogy fellendítse a magyar zenei exportot, ösztönözze a hazai és a külföldi szerzők közötti együttműködést. Idén először portugál, lett és ukrán résztvevője is lesz a programnak.

Zeneszerzők, szövegírók és producerek érkeztek Budapestre a világ különböző pontjairól, hogy magyar dalszerzőkkel közösen alkossanak. A külföldi művészek Ausztriából, Csehországból, Hollandiából, Lengyelországból, Lettországból, Norvégiából, Portugáliából, Szlovákiából és Ukrajnából utaztak Magyarországra, hogy háromfős csapatokban írjanak dalokat. Június 1-től három napon át nyolc produceri stúdióban merülhetnek el a kreatív munkában akár a nap 24 órájában. A korábbi táborokban létrejöttek külföldi piacra szánt produkciók, de készült így már hazai kereskedelmi tévésorozatban felhasznált betétdal is.

Az idei tábor hét magyar résztvevőjének egyike Schoblocher Barbara énekes, dalszerző, a Fonogram és Junior Artisjus díjjal elismert Blahalouisiana zenekar frontembere. Pejtsik Péter előadó, dalszerző, karmester zenei sokszínűségéről ismert, többek között a After Crying, Adagio, Jazzation, Téli Márta, Kozma Orsi, Tolvai Renáta és Völgyessy-Szomor Fanni formációinak írt már dalt. Mihalik Ábel dobos, dalszerző a Kiscsillag, az Abel Label, a Drastik Putto, a Mindflowers formációkban ír dalokat. Szeiler Bálint a Tündérvese és az Abigél zenekarok tagja, dalszerzője. Vincze Judit (Zsüd) producer The Anahit, Karo Glazer /PL/, Dodo remixes: Platon Karataev, Onakom dalok szerzői. Girincsi Fruzsina a Liszt Ferenc Zeneakadémia jazz-ének szakán végzett, a Perpetuum zenekar énekese, dalszerzője. Kornis Anna az ének iskolája és a Sztárban sztár+1 kicsi TV-műsorokból ismert énekes, dalszerző, a Berklee College of Musicnak a hallgatója.

A tábor külföldi résztvevője lesz többek között Joakim With Steen, ismertebb nevén JOWST, norvég producer, dalszerző, aki a 2017-es Eurovízión Norvégiát képviselte és saját szerzeményével a 10. helyezést érte el. Ukrajnából Roman Cherenov zeneszerző, producer, hangmérnök érkezik, Portugáliából Bruno Miguel producer, a :PAPERCUTZ elektronikus zenei együttes vezetője vesz részt, Lettországból Arnis Racinskis producer csatlakozik a tábor résztvevőihez.

A 22 résztvevő naponta változó felállású csapatokban dolgozik azzal a célkitűzéssel, hogy a nap végére egy-egy dalkezdemény vagy akár kész dal szülessen. A tábor utolsó napján Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye igazgatója az idei fesztivál utófilmjéhez vár zenét az alkotóktól. Az első nap dalait a magyar népzenei motívumok inspirálják, a második nap a filmzeneszerzésről szól. Utóbbi keretében az RTL Magyarország rendező-producere, Kovács Dániel Richárd is előadást tart. A tábor szervezői és állandó résztvevői Czutor Zoltán, a Belmondo zenekar dalszerző-frontembere, az Artisjus Egyesület elnökségi tagja, és Johnny K. Palmer, dalszerző-énekes.

Az Artisjus 2018-ban és 2019-ben Budapestre hozta az ABBA egyik tagjának (Björn Ulvaeus) kezdeményezéséből született svéd dalszerző tábort. Szintén az Artisjus támogatásával 2017-ben és 2018-ban a Zeneszöveg.hu szervezte a Songbook Songwriting Camp rendezvényeket. Ez a sorozat 2020-tól kezdve, immár harmadik alkalommal Artisjus Songwriting Camp néven folytatódik. Az idei évben technikai partnerként a Sennheiser és a Neumann Berlin magyarországi forgalmazója, az Audio Partner Kft. támogatja az alkotás folyamatát felső kategóriás eszközökkel.

A Fellendítenék a magyar zenei exportot bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Fellendítenék a magyar zenei exportot

Vélemény, hozzászólás?