Felgyorsíthatja reklámos terveit a Netflix

Felgyorsíthatja reklámos terveit a Netflix olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Az első negyedéves, csalódást okozó eredmények bejelentése után derült ki, hogy…

A teljes cikk itt olvasható:
Felgyorsíthatja reklámos terveit a Netflix

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Az első negyedéves, csalódást okozó eredmények bejelentése után derült ki, hogy a Netflixnél gondolkoznak azon, hogy hirdetésekkel támogatott szolgáltatást is bevezessenek. Akkor még 1-2 éves távlatba helyezték ennek megvalósulását, a The New York Times viszont arról ír, hogy jelentősen felgyorsulhat a folyamat és akár már idén év végén megjelenhet ilyen ajánlat a cég kínálatában.

A The New York Times információi szerint egy alkalmazottaknak küldött üzenetben arról volt szó, hogy az a cél, hogy az idei év utolsó három hónapjában elindítsa a hirdetésekkel támogatott csomagot a Netflix, illetve ekkorra tervezik azt is, hogy szigorúbb intézkedéseket hoznak a jelszó megosztással szemben.

Az első negyedéves eredmények bemutatása után a vállalat társ-vezérigazgatója, Reed Hastings már nyilatkozott arról, hogy megfontolják a hirdetésekkel támogatott ajánlat bevezetését, ami egyébként merőben ellentétes a Netflix korábbi álláspontjával. A drasztikus változást az idézhette elő, hogy több mint tíz év után az idei első negyedévben csökkent először a cég streaming szolgáltatására előfizetők száma.

 

Az első negyedévet 221,64 millió előfizetővel zárta a Netflix, ez 200 ezerrel volt kevesebb, mint a múlt év végén. A társaság utoljára 2011 októberében számolt be előfizetőszám csökkenésről, ráadásul az előrejelzésük sem túl rózsás, a prognózisuk szerint az idei második negyedévben akár kétmillióval is csökkenhet az előfizetői tábor, igaz a skála másik végén 1,5 milliós bővülés szerepel.

A cég üzleti eredményei közül az árbevétel 10 százalékkal nőtt, elérve a 7,87 milliárd dollárt, a nyereség viszont csökkent a 2021 első negyedévében elért 1,71 milliárd dollár után az idei első három hónapban csak 1,6 milliárd dollár volt.

A vállalat a negyedévet értékelő tájékoztatójában több tényezőt is megjelölt, amelyek szerepet játszottak az előfizetők számának kedvezőtlen alakulásában. Ezek között kiemelték, hogy becsléseik szerint nagyjából százmillióan használják úgy a szolgáltatást, hogy nem fizetnek érte, viszont előfizető ismerőseik megosztják velük a hozzáférésüket. A Netflix jelzései szerint ezen a helyzeten változtatni szeretnének, ami érthető, hiszen ez azt mutatja, hogy majdnem másfélszer annyi felhasználót érdekel a szolgáltatás, mint amennyien fizetnek érte. Arról egyébként már korábban érkeztek hírek, hogy valamilyen módon átalakítani az előfizetés-megosztás rendszerét a cég, a részletek azonban egyelőre nem ismertek. Nem tett jót a Netflixnek az orosz-ukrán háború sem, hiszen az orosz piacról való kivonulás mintegy 700 ezres veszteséget jelentett a vállalatnak a felhasználók számában.

A Felgyorsíthatja reklámos terveit a Netflix bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Felgyorsíthatja reklámos terveit a Netflix

Vélemény, hozzászólás?