Fejős Éva újra útra kelt

Fejős Éva újra útra kelt olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Nizza, ragyogó napsütés, pálmafák, luxushotelek – a francia Riviérára repíti olvasóit…

A teljes cikk itt olvasható:
Fejős Éva újra útra kelt

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Nizza, ragyogó napsütés, pálmafák, luxushotelek – a francia Riviérára repíti olvasóit legújabb regényében Fejős Éva. Az Elhitted álmomat romantikus regénynek indult, mégis izgalmas és fordulatos krimi lett a vége. Az írónő terepszemlén is járt az Azúr-parton, így friss élményeit is beleszőtte a kötetbe.

–- Sok olvasóm mondta az elmúlt években, hogy a regényeim segítségével „látott világot”. Most szerencsére egyre több olyan fotót kapok, amin a könyveimmel utaznak az emberek különböző tengerpartokra, városokba világszerte – meséli Éva, aki – mivel a munkájához inspirációt nyer külföldi útjaiból – boldog, hogy idén nyáron végre korlátok nélkül lehet utazni. 

Számomra az íráshoz nélkülözhetetlenek az új ingerek, az impulzusok. A mostani regényemet még olyan időszakban kezdtem írni, amikor tesztek, oltások, maszk kellett ahhoz, hogy külföldre utazzon az ember, és bár szívesen eleget tettem minden biztonsági intézkedésnek, mégiscsak szabadabbak vagyunk most. Így az ihlet is könnyebben jön – nevet az írónő.

Éva ezekre az utakra mindig a családjával utazik, de kislánya, Linda hamarosan iskolás lesz, ami kötöttségeket jelent. A család azonban már ezekre az időkre is felkészült.

– Linda szeptembertől elkezdi az előkészítő évét, ami teljesen más kötöttség, mint az óvoda, ahonnan ki tudtuk venni hosszabb időszakokra is. Így most egy évre előre lefoglaltunk mindent az iskolai szünetekre, mert fontosnak tartjuk, hogy ne hiányozzon majd a suliból – árulja el. – Így hosszú távon kell terveznünk, de könnyebbség is, és persze mindenhol bejelölöm, hogy lemondható legyen. Ő egyébként már külföldön is elég jól megérteti magát, hiszen az oviban angolul tanult, és otthon is angolul beszél néha a babáihoz. Szerencsére mint minden kisgyereknek, jó a nyelvérzéke, és ebben a korban sokkal könnyebben szívja magába a tudást.

Bár az Elhitted álmomat című kötet még csak a napokban jelenik meg, Éva már a következő, télen megjelenő regényén dolgozik, amelyet még karácsony előtt a kezükbe foghatnak a rajongói, és amely szintén egy egzotikus, távoli helyszínen játszódik majd.

Az Elhitted álmomat éppúgy, mint Fejős Éva közelmúltban megjelent többi regénye, FSC papírból készül, ami biztosítékot jelent, hogy a könyvek nyomásához környezetbarát erdőgazdálkodásból származó papírt használnak.

A könyv tartalmából:

Nizza, 2022 júniusa, a híres Angol sétány, a tengerparti promenád és egy luxushotel. Az egyik szobában Anita száll meg, aki a „felhőmászást” választotta a korábbi tévés időjóslás helyett. Vele érkezik unokahúga, a tizenhárom éves Léna. Ő éppen az egész világot utálja, de leginkább az anyját, aki a válása után szerelembe esett a huszonéves Milánnal. Aztán ott lakik most Rozina is, a menő válóperes ügyvéd, aki gyilkossággal vádolja saját magát. Megérkezik Kitti, az ingatlanügynök az egyik spanyol szigetről, és beköltözik Ádám, a saját gondjait megoldani képtelen pszichiáter is ugyanabba a szállodába. Mindannyian nehéz döntés előtt állnak…

Márk, a jóképű magyar szépíró a francia Riviérán alkotói szabadságát töltve regényírás helyett – előtt – a fiatal, francia Blanche-tól kap bevezetést a parfümakadémián az illatok varázslatos világába. A lány nem is gondol arra, hogy a férfi a saját alkotásai mellett a valóságot is át akarja írni.

A háttérben pedig valaki egy ördögi tervet dédelget, amely mindannyiuk jövőjét érinti.

Fejős Éva a legújabb regényében elrepít minket a narancsligetek, a levendulamezők és a karcsú pálmák mediterrán világába, ahol az Azúr-part strandjairól egyenesen a kávézók teraszára vagy egy koktélpartira vezet az út – ám baljós, sötét felhők gyülekeznek a francia Riviéra fölött. Akad-e legalább egyetlen bátor ember, aki megállítja a szereplők felé expresszvonatként robogó veszedelmet?

Ismét egy fordulatos, izgalmas utazóregény Évától, induljunk együtt Nizzába!

Tovább az eredeti cikkre: Fejős Éva újra útra kelt

Vélemény, hozzászólás?