Ezekkel a szokásokkal tesszük tönkre a hajunkat

Ezekkel a szokásokkal tesszük tönkre a hajunkat olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Annak ellenére, hogy a legtöbben szép, egészséges fürtökre vágyunk, a hajápolási…

A teljes cikk itt olvasható:
Ezekkel a szokásokkal tesszük tönkre a hajunkat

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Annak ellenére, hogy a legtöbben szép, egészséges fürtökre vágyunk, a hajápolási rutin közben sok esetben kárt teszünk a hajkoronánkban, anélkül, hogy tudnánk róla. Cikkünkben a 8 leggyakoribb hajápolási hibát mutatjuk be, melyekkel ártunk a hajunknak. Nézzük, melyek ezek!

Túl gyakran szárítjuk

A hajszárító egy remek vívmány, azonban, ha tehetjük inkább, hagyjuk, hogy a hajunk a levegőn száradjon meg. Ez bár hosszadalmas, de sokkal kíméletesebb módszer. A forró levegő, amivel a hajszárító dolgozik, szárítja, roncsolja a hajat, melynek hatására sérülékenyebbé válhat. 

Ha mindenáron ragaszkodunk a hajszárítóhoz, használjuk alacsony fokozaton, és ne tartsuk túl közel a hajunkhoz – írja a Stilusneked.hu női életmód magazin.

Túl sokat fésüljük

Természetesen nem arról van szó, hogy nem szabad fésülködni, azonban a régről származó mítoszt, miszerint „százszor kell naponta áthúzni a fésűt a hajon” érdemes elfelejtenünk. A túl sok fésülés hatására, a hajvégek töredezetté válhatnak, és hajhullás is bekövetkezhet.

Túlzásba visszük a sampon használatát

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy túl sok sampont használnak, amit ráadásul közvetlenül a hajukra öntenek. A helyes módszer, ha a tenyerünkbe nyomjuk a sampont, amit aztán egyenletesen eloszlatunk a hajunkon.

A nedves hajat hajkefével fésüljük

A víz gyengébbé teszi a hajat, ezért a mosás után semmi esetre se essünk neki egy hajkefével. Miután megmostunk a hajunkat, óvatosan bontsuk ki, ehhez használhatjuk az ujjainkat, vagy egy nagy fogú fésűt is.

Nedves hajon hajsütőt vagy hajvasalót használunk

A hajsütő és a hajvasaló segítségével változatos frizurákat kreálhatunk, a szög egyenestől, egészen a buja, göndör fürtökig. Fontos, hogy ezeket az eszközöket, mindig csak száraz hajon használjunk, és minél kisebb hőfokon. Nedves hajon használva, kigőzölhetjük a hajat, és a hajvégek is töredezetté válhatnak.

Teljesen szárazra töröljük a hajunkat

Talán elsőre nem is gondolnánk, de a hajmosás után, a haj törlésével is árthatunk a hajszálaknak. Mosás után nem szükséges dörzsölni, túlszárítani a hajat, elég csak finoman felitatni a nedvességet. 

 

Nem védjük a káros napsugaraktól

Ha hosszabb ideig tartózkodunk a napon érdemes kalappal, télen pedig sapkával óvni a hajunkat, a napsütés ugyanis kiszáríthatja a fürtjeinket. Ezek a kiegészítők nem csak a hajat védik, hanem divatos kiegészítői is lehetnek az öltözékünknek, bátran hordjuk őket!

Elmulasztjuk a hajvágást

A hajunk mindig egészségesnek és ápoltnak fog hatni, ha rendszeresen levágatjuk a károsodott, töredezett hajvégeket. Igaz, néha tényleg nehéz rászánni magunkat a hajvágásra, például az időhiány miatt, vagy, mert növesztjük a hajunkat, de megéri! 

Írásunk a Stílus magazin közreműködésével készült.

Tovább az eredeti cikkre: Ezekkel a szokásokkal tesszük tönkre a hajunkat

Vélemény, hozzászólás?