Ezek a legnépszerűbb utcák Budapest szívében

Ezek a legnépszerűbb utcák Budapest szívében olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Ingatlanpiaci toplista készült Szeretjük a listákat nézegetni, hiszen minden felsorolás jellemez…

A teljes cikk itt olvasható:
Ezek a legnépszerűbb utcák Budapest szívében

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Ingatlanpiaci toplista készült

Szeretjük a listákat nézegetni, hiszen minden felsorolás jellemez valamit, egy korszakot, egy helyzetet. A belvárosi ingatlanok specialistája, a Central Home, most egy olyan listát állított össze, amely Budapest tágabban értelmezett belvárosának, top utcáit, lokációit gyűjtötte össze. Természetesen az összegzés arra is kitért, hogy ezekben az utcákban miként alakulnak jelenleg az árak, hiszen ezek a területek mindig is kiemelt figyelmet kapnak, és mivel mindig erős a kereslet, az átlagosnál magasabb négyzetméterárak jellemzőek.

V.kerület

A város szíve, nem kérdés. Vannak állandó favoritok, hagyományosan az Andrássy út, a Rakpart, a Szabadság tér és a Parlament körüli utcák, mint például a Falk Miksa vagy a Hold utca. Az elmúlt, nagyjából 3-4 évben további néhány utcában is nagyobb volt a kereslet, mint a kínálat: így például az Október 6. utcában, a Zrínyi utcában és a Bazilika környékén. Ez mára kicsit csendesedett. Felfutóban van viszont egy kicsi utca, az Apáczai Csere János utca, itt most jelentősen megnőtt a vevőcsoport.

„Vannak olyan körzetek, ahol egyértelműen azt érzékeljük, ha ott hirdetünk, és reális árat határozunk meg, a kereslet jóval magasabb” – mondja Ben-Ezra Orran, a Central Home szakértője. – „Ilyen az Andrássy út, a Falk Miksa utca, a Bem és a Széchenyi rakpart, és a Váci utca környéke, mint például a Haris köz vagy a Szervita tér. Utcai, felújított lakások esetén a négyzetméterárak itt akár 1,5 – 2,2 millió Forint között is alakulhatnak.”

VI. és VII. kerület

A két kerületet elválasztó Király utca és környéke az elmúlt évek során az AirBnB és a bulinegyed közelsége miatt a legkeresettebb lokáció volt. Kifejezetten preferált célpontok voltak a befektetők számára. A járvány okozta pangás érezhetően itt befolyásolta leginkább a keresletet, amely ily módon drasztikusan visszaesett, és habár ezek még mindig jól értékesíthető helyszínek, de már közel sem olyan kiemelkedőek, mint korábban. 

„A VI. kerületben továbbra is az Andrássy út a felsőkategória, ahol jelenleg is 1,5 – 2 millió Forint között mozog az ára az emeleti, utcai, felújított lakásoknak” – folytatja Ben-Ezra Orran. -„Vannak a kerületben még preferált utcák, ahol korábban kiemelkedő volt az AirBnB, ezek a Király utca mellett például a Székely Mihály utca, Zichy Jenő utca, Liszt Ferenc tér. Itt hasonló paraméterű lakásoknál jelenleg 1-1,2 millió Ft a reális ár.”

A Central Home adatai szerint a VII. kerületben befektetési szempontból továbbra is a Király és a Dob utca, valamint a Klauzál tér környéke számít kiemelkedő területnek, ahol az árak 900 000 – 1,2 millió Ft/négyzetméter között alakulhatnak a felújított, emeleti lakások esetében.

XIII. kerület

Ezen a területen a szakértői elemzés szerint évtizedek óta nem tapasztalható érdemi változás. Újlipótváros továbbra is kiemelten népszerű célpont, a Pozsonyi út és a Szent István park a legpreferáltabb és leginkább kiemelkedő környék. Itt az emeleti, utcai, luxus szinten felújított lakások négyzetméterárai 1-1,5 millió Ft között mozognak. 

Az elmúlt 2 évben a pandémia és a korlátozó intézkedések miatt eleve drasztikusan csökkent a vevőszám Budapest belvárosában, így még nagyobb a jelentősége annak, hogy egy-egy adott lakás hol helyezkedik el. Ez a tényező leginkább az értékesítés várható idejét befolyásolja. Az említett utcákban található ingatlanok esetében a tapasztalat szerint az idő/értékesítés aránya sokkal jobba, mint akár a szomszédos utcák azonos paraméterekkel rendelkező lakásainál. 

Tovább az eredeti cikkre: Ezek a legnépszerűbb utcák Budapest szívében

Vélemény, hozzászólás?