Extrém körülményekhez való viselet? Nézd meg a legjobb ruhákat!

Extrém körülményekhez való viselet? Nézd meg a legjobb ruhákat! olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Akár túrához készülünk, vagy épp csak barkácsoláshoz keresünk strapabíróbb ruházatot, jó,…

A teljes cikk itt olvasható:
Extrém körülményekhez való viselet? Nézd meg a legjobb ruhákat!

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Akár túrához készülünk, vagy épp csak barkácsoláshoz keresünk strapabíróbb ruházatot, jó, ha tudjuk, hogy az outdoor márkák kínálatánál ebből a szempontból nincsen jobb. De hogyan válasszunk igazán minőségi és a szélsőséges körülményeknek is ellenálló ruházatot?

Kezdjük a cipőnél – mit érdemes figyelnünk?

Ha csak egy lazább túrára készülünk, akkor sem hanyagolhatjuk el a megfelelő lábbeli kiválasztását. Ez szó szerint életmentő lehet. Gondoljunk csak bele, hogy mihez fogunk kezdeni, ha az erdő kellős közepén kificamodik a bokánk a nem megfelelő cipő miatt? Az nem elég, hogy az egész túrának ott és akkor annyi, de még azzal is szembesülnünk kell, hogy bizony kilométereket kell sétálni ilyen bokával hazafelé. Vagyis egyáltalán nem jó ötlet elbagatellizálni a bakancskérdést ebből a szempontból. A bakancs tehát mindig legyen minőségi. Nem szabad csúsznia, legalább közepesen legyen vízálló és rendkívül kényelmes. Utóbbi szintén nagyon fontos. Az olyan márkák, mint például a The North Face vagy a Timberland, évtizedek óta fejlesztik a legkomfortosabb és legjobban védő ruhákat és bakancsokat – ezeket a https://answear.hu/m/timberland linkre kattintva itt találjuk meg. Tehát minden esetben érdemes outdoor márkától bakancsot nézni. Ne csábuljunk el, és ebben az esetben hagyjuk a divatmákák bakancskínálatát. Ha pedig valamilyen komolyabb túrára készülünk, mondjuk egy trekkingre, akkor pláne felejtsük el ezt a gondolatot.

Milyen a megfelelő ruházat túrázáshoz?

Már egy szimpla erdei túrához sem érdemes a megszokott melegítőnadrágunkat viselni. A pamut ugyan nagyon kényelmes, de sajnos könnyen tönkremegy, ráadásul az izzasztó helyzetekben szó szerint szivacsként szívja magába a nedvességet, ami miatt szinte koloncként fogjuk érezni magunkon. Az ilyen ruházat pedig még csak nem is szellőzik jól. Ezért a legjobb, ha megfelelő túraruházatot választunk. A póló lehet pamut, de a nadrág és a pulcsink inkább már valami profibb legyen. Ez igaz a kabátokra is. A túra alatt akár egyik percről a másikra változhat az időjárás. Egy hirtelen jött nyári záport a sima kabátok egyáltalán nem viselnek jól. A legjobb, ha például egy vízhatlan softshell dzsekit dobunk be a hátizsákba. Ez nem csak könnyű viselet, de még a legerősebb szeles időben is kiváló választás lesz. A The North Face kínálatában számtalan profi outdoor dzsekit találunk, ami még a legkeményebb időjárástól is véd. A https://answear.hu/m/the-north-face/noi/ruhazat/dzsekik linken elérhetőek az Answear kínálatában, többféle színben és természetesen különféle nehézségű túrákhoz is. A márka a profiknak és a kezdőknek is gyárt különféle kiegészítőket és felszereléseket, ezért nem csak a ruházatot ajánlott megtekinteni, hanem például a sapkákat vagy kesztyűket is.

Milyen kiegészítőket érdemes magunkkal vinni egy túrára?

A cipőn, nadrágon és felsőn kívül természetesen nem árt más kiegészítőket is vinnünk a hosszabb túrákhoz. Például a megfelelő zokni szintén nem elhanyagolható. A túrazoknik jobban szívják a nedvességet, jól fogják a bokát és nincs zavaró varrásrész sem. Ezért érdemes a megszokott zoknik helyett inkább ezeket előnyben részesíteni. A zoknikon kívül azonban nem árt bekészíteni egy nyakat védő pulcsit sem. Az erdő mélyén jó pár fokkal hűvösebb lehet az idő, mint a szabad területeken. Hiába indultunk el 30 fokos hőségben, ha az erdőben már csak 18 fok lehet. Tehát a legjobb, ha egy túra előtt inkább minden eshetőségre felkészülünk.

Tovább az eredeti cikkre: Extrém körülményekhez való viselet? Nézd meg a legjobb ruhákat!

Vélemény, hozzászólás?