Benzines és dízelautóra telik a magyaroknak

Benzines és dízelautóra telik a magyaroknak olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A magyar piac egészét hirdetésszámban és megtekintésben lefedő Használtautó.hu adatai szerint…

A teljes cikk itt olvasható:
Benzines és dízelautóra telik a magyaroknak

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A magyar piac egészét hirdetésszámban és megtekintésben lefedő Használtautó.hu adatai szerint továbbra is a belső égésű motorok viszik a prímet, amely elsődleges oka a kedvezőbb árak terén keresendő. Az elmúlt 1 évben viszont az elektromos autók népszerűsége növekedett, és időközben mind hirdetésszám, mind telefonos érdeklődések tekintetében maguk mögött hagyták a hibrideket. 

A Használtautó.hu csaknem 1 millió hirdetés áttekintésével és több mint 5,5 millió telefonos érdeklődés alapján megvizsgálta, hogy az érdeklődők körében mely meghajtású használt autók a legkeresettebbek. 

Az elmúlt 1 év során több mint 518 ezer benzines és több mint 400 ezer dízelautót hirdettek a portálon, amikre ez idő alatt összesen több mint 5 millió telefonos érdeklődés érkezett. Elektromos autóból mindeközben megközelítőleg 29 ezer, míg hibridből nagyságrendileg 24 ezer darabból válogathattak a vásárlók. Ezekkel kapcsolatban több mint 58 ezer alkalommal emelték fel a telefonkészüléket.

„Adatainkból tisztán látszik, hogy a belső égésű motorok tiltását célzó európai tervek sajnos továbbra sincsenek összhangban a vásárlói igényekkel. Ennek egyik fő oka a vevők pénztárcamérete és az abból fakadó árérzékenység. Egy 10 évesnél idősebb elektromos vagy hibrid átlagára ugyanis egy 10 évesnél idősebb benzines vagy dízelautó autó átlagárának akár több mint kétszerese lehet. 10 évesnél fiatalabb modellek esetében pedig még mindig másfélszeres szorzót látunk” emelte ki Horváth András, a Használtautó.hu autópiaci szakértője.

ÜZEMANYAG TÍPUSA 10 ÉVNÉL FIATALABB AUTÓK ÁTLAGÁRA (FT) 10 ÉVNÉL IDŐSEBB AUTÓK ÁTLAGÁRA (FT)
Benzines 7,9 millió 1,5 millió
Dízel 7,6 millió 2 millió
Elektromos 12,8 millió 2,8 millió
Hibrid 11,6 millió 4 millió


A portál szakértője szerint a vásárlók árérzékenységét az is jól mutatja, hogy a legnépszerűbb meghajtásnak számító benzines autók legkeresettebb modelljei azok a típusok, amelyek a legmegfizethetőbbnek számítanak a piacon. 

Használtautó.hu

https://www.linkedin.com/company/adevintacmhkft/ 

Tovább az eredeti cikkre: Benzines és dízelautóra telik a magyaroknak

Vélemény, hozzászólás?