Eurohub: új struktúrát élesít a Raben Group

Eurohub: új struktúrát élesít a Raben Group olvasható a z közlekedésvilág.hu weboldalán.

Az idei első negyedév gyökeres változásokat hozott a Raben Group struktúrájában.…

A teljes cikk itt olvasható:
Eurohub: új struktúrát élesít a Raben Group

Ahogy a z közlekedésvilág.hu beszámolt ma róla:

Az idei első negyedév gyökeres változásokat hozott a Raben Group struktúrájában. Németországban, Lengyelországban, illetve Csehországban a cégcsoport hat létesítménye mostantól Eurohub státusszal működik, ami különleges funkciót jelent az Európát átszövő szállítmányozás lebonyolításában. A logisztikai szolgáltató cégcsoport kiterjedése, az országos hálózatok fejlődésének mértéke és a kiváló minőségi mutatók együttesen vezettek az új struktúra bevezetéséhez. A gyűjtőszállítmányok konszolidálása, valamint a gyorsabb és hatékonyabb folyamatok által az Eurohubok jól alkalmazkodnak az európai ügyfelek igényeihez.

A Raben Group a minap zárta le és foglalta össze a 2022-es üzleti évét, amelynek során a 15. európai piacára is belépett, idén pedig máris egy újabb fordulóponthoz érkezett. Ezúttal nem a további expanzió, hanem a meglévő struktúra átszervezése áll a középpontban. Mostantól hat depó Eurohub minősítéssel működik – ezek olyan kritikus gyűjtőpontokként működnek a Raben hálózatában, amelyek ez európai gyűjtőforgalom konszolidálását szolgálják. Kiegészítik a meglévő, rendszeres közvetlen járatokat, és gondoskodnak a szigorú időrendet követő összeköttetésekről a vállalat valamennyi európai telephelye között.

„Az Eurohub struktúra révén rugalmasabban tudunk igazodni a teherforgalom volumenéhez, és mindenekelőtt rövidebb futásidőket produkálhatunk. Bármely európai célpont lehető leggyorsabb elérését tudjuk kínálni valamennyi ügyfelünknek – ez távolságtól függően 24 és 96 óra között változhat. A szervezet effajta „áramvonalasításával” hatékonyabbá és megbízhatóbbá válik az ellátási lánc. Közelebb vagyunk az ügyfeleinkhez, és könnyebben alkalmazkodó hálózatot építünk. További járulékos előnyként pedig csökkenthetjük a szén-dioxid-kibocsátásunkat, ami fenntartható vállalatként szintén fontos tényező számunkra – mondta Ewald Raben, a Raben Group vezérigazgatója.

Az új státuszt hat kijelölt városban lévő telephely viseli: Németországban Sarstedt (a Skandináviába irányuló forgalmat bonyolítja le), Mönchengladbach (Észak-Franciaország, a Benelux- államok, az Egyesült Királyság és Írország felé biztosít összeköttetést), Fellbach (Spanyolország, Portugália és Franciaország fennmaradó része felé irányuló forgalom összpontosul itt), valamint Aichach (kapu Ausztria, Olaszország, Lengyelország és Csehország felé), Lengyelországban Legnica (a helyi országos hálózatért, valamint a balti országokkal való kapcsolatért felelős), Csehországban pedig Rokycany (a délkelet-európai viszonylatok szempontjából kulcsfontosságú). Az Eurohub koncepció bevezetése tovább erősíti a logisztikai szolgáltató jelenlétét Németországban, az Európai Unió egyik legerősebb gazdaságában, továbbá kiemeli az itteni piac jelentőségét a Raben szempontjából.

Az Eurohubokat az átlagosnál jóval nagyobb kapacitás, kiváló elhelyezkedés és infrastruktúra jellemzi. A működés és a jövőbeni siker alapja többek között az említett pontok között közlekedő több mint 130 közvetlen járat, az összesen 600 napi összeköttetés, a 40 000 négyzetméternyi átrakóraktári kapacitás és az egységes szállításkezelési rendszer nyújtotta teljes körű nyomon követhetőség. Ez egyaránt érvényes azokra a piacokra, amelyeken a Raben saját hálózattal van jelen, és amelyeket megbízható partnerein keresztül fed le.

A változásokat olyan nagy jelentőségű célok elérése tette lehetővé, amelyekért a vállalat évek óta dolgozott. A szisztematikus felvásárlások hozzájárultak egyfelől új piacokra való belépéshez (az osztrák Bexity 2022-ben, a görög Intertrans 2021-ben került a cég tulajdonába), másfelől az országos hálózatok sűrűségének növeléséhez és azok erősítéséhez. Ez a Raben „szülőhazájára” is érvényes: a negyedik hollandiai telephelyet éppen 2023-ban nyitották meg Maastricht térségében.

A hat Eurohub közül négy Németországban helyezkedik el – a legnagyobb európai piacon, ahol a Raben 2018 óta működtet saját gyűjtőhálózatot. Az itt végrehajtott infrastrukturális beruházások számottevő mértékben hozzájárultak az Eurohub hálózat kiépítéséhez. Sarstedt a Raben új és rögtön kulcsfontosságúvá előlépett depója Németországban – a szolgáltató Langenhagenből költöztette ide tevékenységét 2022-ben. 27 000 négyzetméteres területével (amelyből 5500 négyzetméter csak átrakóraktár 52 rakodókapuval) a korábbi helyszínnél több mint tízszer nagyobb logisztikai kapacitást biztosít. Az idei év elején nyitották meg az új telephelyet az Augsburgtól északnyugatra lévő Aichach városában. A 25 000 négyzetméteres (ebből 4000 négyzetméter kizárólag átrakóraktár 42 kapuval), rögtön Eurohub státusszal induló depó közvetlenül az A8 autópálya mellett helyezkedik el, és kiemelkedő fontosságú a Raben dél-és kelet-európai összeköttetései szempontjából. Hasonló szerepet tölt be a csehországi Rokycany, amely idén áprilisban kezdte meg a működését. A központ 6000 négyzetméter átrakókapacitással és 56 dokkolókapuval biztosítja a küldemények – köztük veszélyes áruk – egyszerű kezelését. A D5 autópályához közeli elhelyezkedése gyors összeköttetést garantál Németország és más európai országok közúti hálózataival. Adottságai alapján jelentősen gyorsíthatja és javíthatja a küldemények áramlását, és rugalmasságánál fogva hozzájárulhat a további fejlődéshez nemcsak Csehországban és Szlovákiában, hanem a cégcsoport más országaiban: Magyarországon, Romániában, Bulgáriában és Görögországban is.

Az Eurohub koncepció kiemelt jelentőségű a Raben Group számára. Pillanatnyilag további földrajzi terjeszkedés nem, a hálózat sűrűségének növelése és a digitalizációba történő további befektetés annál inkább szerepel a tervek között. A cégcsoport 15 országa közötti nemzetközi vonalak fejlesztése és újjászervezése egy jelenleg is zajló projekt.

„A célzott és módszeres árukonszolidációval a hálózat bővítése és az Eurohubok rendszerének fejlesztése, továbbá az egyes európai régiók átfogó integrálása a célunk. Ez még jobb kapacitáskihasználást, ezáltal még hatékonyabb szállításokat és még „zöldebb” logisztikát tesz lehetővé” – tette hozzá Ewald Raben.

Az Eurohub struktúráról – és sok más témáról – bővebb tájékoztatást nyújtanak a Raben Group képviselői a május 9. és 12. között megrendezendő müncheni Transport Logistic 2023 kiállításon.

Tovább az eredeti cikkre: Eurohub: új struktúrát élesít a Raben Group

Vélemény, hozzászólás?