Értékesítési rekord a BMW-nél

Értékesítési rekord a BMW-nél olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A BMW M GmbH sorozatban harmadik alkalommal zárta pénzügyi évét a…

A teljes cikk itt olvasható:
Értékesítési rekord a BMW-nél

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A BMW M GmbH sorozatban harmadik alkalommal zárta pénzügyi évét a teljesítményre optimalizált modellek és a nagyteljesítményű sportautók nemzetközi piacvezetőjeként. A világ leggyorsabb betűjét éltető márka 2021-ben újabb értékesítési rekordot könyvelhetett el: a világszerte átadott 163 542 darab BMW M modell 13 százalékkal múlja felül a divízió 2020-ban produkált eladási mennyiségét.

A látványos növekedéshez a teljesítményre optimalizált BMW M Performance modellek és a BMW M divízió nagyteljesítményű sportautói egyforma arányban járultak hozzá, mindkét szegmensben új eladási mércét állítva fel. „Értékesítési mutatóink sikertörténetével tökéletesen kezdtük meg jubileumi évünket. Fennállása 50. évfordulóját ünnepelve a BMW M divízió erősebb, mint valaha” – fogalmazott Franciscus van Meel, a BMW M GmbH vezérigazgatója.

Az új BMW M3 és az új BMW M4 egy csapásra sláger lett

A nagyteljesítményű sportautók szegmensében a legnagyobb rajongás egyértelműen az új BMW M3 és új BMW M4 modellpárosát övezte. Piaci bevezetésekor, 2021 tavaszán az új BMW M3 limuzin, az új BMW M4 Coupé és az új BMW M4 Cabrio vérpezsdítő menetdinamikával és korábban nem látott sokszínűséggel extrém sikeres rajtot vett. A BMW M3 és a BMW M4 történetében az új modellgeneráció az első, amely a bajor prémiumgyártó ügyfeleinek kétféle maximális teljesítményszintet – a csúcson a Competition modellek 375 kW / 510 lóerő maximális teljesítményével –, M xDrive intelligens összkerékhajtást, a nyolcfokozatú M Steptronic automataváltó alternatívájaként pedig akár hatsebességes manuális váltót is kínál egyszerre.

A BMW M GmbH kimagasló értékesítési eredményeiből a BMW X5 M Competition és a BMW X6 M Competition modellpárosa is nagymértékben kivette a részét. A legújabb modellgeneráció előző évben ünnepelt, sikeres világpremierjét követően 2021-ben a nagyteljesítményű Sports Activity Vehicle és Sports Activity Coupé szegmensek etalon képviselői – motorháztetejük alatt egy 460 kW / 625 lóerő maximális teljesítményre képes V8-as benzinmotorral – ismét növelni tudták értékesítési mutatóikat.

A BMW 4-es sorozat BMW M Performance modelljei

A BMW M modelleket fémjelző menetdinamika, agilitás és precizitás harmonikus egységét a divízió által kifejlesztett, teljesítményre optimalizált BMW M Performance modellek is megöröklik, minden korábbinál szélesebb célcsoportot lázba hozva és ámulatba ejtve. A BMW M GmbH 2021-ben produkált értékesítési sikertörténetének utolsó, meghatározó fejezetét a BMW 4-es sorozat műszaki alapjaira kifejlesztett BMW M Performance modellek írták. A portfólió legnépszerűbb tagjának az új BMW 4-es Coupé bizonyult, azon belül is a 275 kW / 374 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotorral szerelt BMW M440i Coupé és BMW M440i xDrive Coupé, valamint a BMW M440d xDrive Coupé, amelynek soros hathengeres dízelmotorja 250 kW / 340 lóerő maximális teljesítmény leadására képes.

A BMW X modellcsalád legújabb tagjainak BMW M Performance modellváltozatai iránt ugyancsak töretlen ügyfél-érdeklődés mutatkozik. A 265 kW / 360 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotorral szerelt BMW X3 M40i és a 390 kW / 530 lóerő maximális teljesítményre képes V8-as benzinmotorral szerelt BMW X7 M50i egyaránt növelni tudta eladásait.

A BMW M divízió jubileumi éve izgalmas újdonságokat tartogat

A BMW M GmbH jubileumi évében is reflektorfénybe gurítja teljesítményre optimalizált modellpalettája és nagyteljesítményű sportautói újdonságait. Idén ünnepli világpremierjét többek között az új BMW M240i xDrive Coupé, az első BMW M3 Touring és az új BMW M4 Coupé műszaki alapjaira kifejlesztett, exkluzív különkiadás is.

A BMW Group leányvállalata – amelyet 1972 májusában BMW Motorsport GmbH néven alapítottak és ma is teljes egészében független gyártóként működik – ugyanakkor 2022-ben az elektromos mobilitás új dimenziójával is megismerteti a vezetés szerelmeseit. A BMW i4 M50 nyomdokain 2022 első felében a BMW iX M60 is bemutatkozik, szintén tisztán elektromos meghajtással.

A valaha készült legerősebb BMW M modell a nagyteljesítményű sportautókat építő divízió jövőjébe enged betekintést

A jubileumi esztendő csúcspontja a BMW XM sorozatgyártásának beindítása lesz. A sorozatgyártásban kínált eddigi legerősebb BMW M modellben plug-in hibrid hajtáslánc-technológia gondoskodik a vezetés abszolút élményéről, a márka történetében most először. A BMW XM vadonatúj fejlesztésű M Hybrid technológiája egy V8-as erőforrás és egy nagyteljesítményű elektromos motor párosát állítja csatasorba, együtt 550 kW / 750 lóerő maximális teljesítményt és 1 000 Nm csúcs forgatónyomatékot garantálva. Az újdonságot a magabiztos kisugárzás, a kompromisszumoktól mentes használhatóság és a fejedelmi luxus jegyében tervezték meg a mérnökök.

A Értékesítési rekord a BMW-nél bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Értékesítési rekord a BMW-nél

Vélemény, hozzászólás?