Értékes sporteszközökkel támogatja a testnevelésórákat a Szentkirályi ásványvíz iskolai pályázata

Értékes sporteszközökkel támogatja a testnevelésórákat a Szentkirályi ásványvíz iskolai pályázata olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A sport és a hidratáció témakörében indított közös pályázatot a Szentkirályi…

A teljes cikk itt olvasható:
Értékes sporteszközökkel támogatja a testnevelésórákat a Szentkirályi ásványvíz iskolai pályázata

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A sport és a hidratáció témakörében indított közös pályázatot a Szentkirályi ásványvíz és az Egészségfejlesztő Minőségi Testnevelésért Magyarországon Egyesület általános és középiskolások számára. A kezdeményezés célja, hogy három kreatív feladat segítségével bővítse a tanulók vízfogyasztással kapcsolatos ismereteit, valamint felhívja a figyelmet a mozgás közbeni folyadékpótlás fontosságára. Az országos pályázaton garantált nyeremények, értékes fődíjak és különdíjak is gazdára találnak a résztvevő osztályok között.

A Szentkirályi ásványvíz hosszú évek óta dolgozik azért, hogy felhívja a figyelmet a rendszeres testmozgás előnyeire és a megfelelő hidratáció fontosságára. Ennek újabb állomásaként a díjnyertes ásványvízmárka ezúttal a legfiatalabb generációt szólítja meg, és az Egészségfejlesztő Minőségi Testnevelésért Magyarországon Egyesülettel (EMTME) együttműködésben országos iskolai pályázatot hirdet általános és középiskolás osztályok számára. A három részből álló pályázatban a diákok elsőként egy vízkvíz kitöltésével és az ehhez kapcsolódó tananyag feldolgozásával szerezhetnek átfogó tudást a vízfogyasztásról, az ásványvizekről és a fenntartható csomagolásról. A második feladat egy rövid videó készítése, ahol a tanulóknak Szentkirályi PET-palackok segítségével kell újragondolniuk a jól ismert testnevelésórai feladatokat. A vállalkozó kedvű középiskolások egy különdíjra is pályázhatnak, amelyhez a folyadékpótlás témakörében kell egy kisfilmet elkészíteniük.

A Szentkirályinál hiszünk abban, hogy az egészséges vízfogyasztási szokások kialakítása gyermekkorban kezdődik. Az EMTME-vel közös pályázatunk most lehetőséget ad arra, hogy a legfiatalabb korosztálynak játékos formában tanítsuk meg a folyadékpótlás és a testmozgás jelentőségét, miközben a nyereményként felajánlott sporteszközökkel hozzájárulhatunk a minőségi iskolai testnevelésoktatáshoz” – mondta Buzási Dániel, a Szentkirályi Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A jelentkezési időszak május 15-ig tart, így az iskolák a tanév végéig megkapják a pályázaton megnyert sporteszközöket. Az első 500 osztály mellett az első 250 felkészítő pedagógus is garantált ajándékban részesül, a legjobban teljesítő osztályok pingpongasztallal és strandröplabda-pályával gazdagíthatják iskolájukat, a különdíjasok pedig Szentkirályi ásványvízcsomagot kapnak munkájukért. 

Testnevelőtanárként tudom, hogy a fejlődő szervezet számára milyen fontos a megfelelő hidratáció és a rendszeres mozgás. A pályázattal teret adunk a gyerekeknek kreativitásuk kibontakoztatására, és új megközelítésekkel tesszük érdekessé számukra a testmozgás és a vízfogyasztás kérdéskörét. Hálásak vagyunk a Szentkirályinak, hogy segítenek rávilágítani erre a fontos témára, és támogatásukkal még több iskolában biztosíthatunk változatos sportolási lehetőségeket a gyerekeknek” – mondta Gergi Erna, az Egészségfejlesztő Minőségi Testnevelésért Magyarországon Egyesület alelnöke.

További tudnivalók és a pályázat részletes feltételei a www.okostesi.hu honlapon olvashatók.

Tovább az eredeti cikkre: Értékes sporteszközökkel támogatja a testnevelésórákat a Szentkirályi ásványvíz iskolai pályázata

Vélemény, hozzászólás?