Galaxy Z Flip5 és Galaxy Z Fold5: rugalmasság és sokoldalúság kompromisszum nélkül

Galaxy Z Flip5 és Galaxy Z Fold5: rugalmasság és sokoldalúság kompromisszum nélkül olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A Galaxy Z sorozat formavilágával, a Flex zsanérnak köszönhető kiegyensúlyozott kialakítással,…

A teljes cikk itt olvasható:
Galaxy Z Flip5 és Galaxy Z Fold5: rugalmasság és sokoldalúság kompromisszum nélkül

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A Galaxy Z sorozat formavilágával, a Flex zsanérnak köszönhető kiegyensúlyozott kialakítással, FlexCam kamerával és professzionális kamerafunkciókkal különleges hajlítható élményt kínál

A Samsung bejelentette a hajlítható eszközeinek ötödik generációját: érkezik a Galaxy Z Flip5 és Galaxy Z Fold5. A készülékek karcsú és kompakt formatervezése sokoldalú testreszabási lehetőséggel és erős teljesítménnyel társul. Az új Flex zsanér az összehajtás élményét tökéletesíti, miközben esztétikus, stabil, strapabíró formát kölcsönöz a készülékeknek. Az összehajtható okostelefonokon a felhasználók olyan rendkívüli kamerafunkciókat vehetnek igénybe, mint a FlexCam, amellyel kreatív szögekből készíthetnek fényképeket. A Galaxy Z széria erős teljesítményével és a legújabb processzor által működtetett, optimalizált akkumulátorával újraírhatja az okostelefonokról alkotott elképzeléseket – akár kinyitva, akár összehajtva.

A Samsung a hajlítható szériájával forradalmasítja a mobilipart, új mércét állít és szüntelenül tökéletesíti az élményt – mondta TM Roh, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. – Napról napra egyre többen teszik le a voksukat a sokoldalú készülékeink mellett, hiszen a hajlíthatósággal egyedülálló élményt kaphatnak. A Galaxy Z Flip5 és Galaxy Z Fold5 készülékeink bizonyítják elkötelezettségünk, hogy újításaink során mindig a felhasználók igényeit és elvárásait tartjuk szem előtt.” 

A Samsung a technológiai tapasztalatára és a hajlítható eszközök kategóriája iránti elkötelezettségére építve elképesztően sokoldalú készülékeket alkotott. A formátumba vetett hittel és a vállalat világszínvonalú kutatás-fejlesztési és gyártási lehetőségeivel a Samsung folyamatosan és következetesen finomította és optimalizálta Galaxy Z termékcsaládot. A készülékek a legkülönbözőbb felhasználói igényeket szolgálják ki: a Galaxy Z Flip5 a tartalomgyártók kedvencévé válhat az Flip fedlappal, a Galaxy Z Fold5 zökkenőmentes multitasking lehetőségeket kínál.

A Galaxy Z Flip5 és Z Fold5 készülékek kiemelt tervezési szempontja, hogy megfeleljenek a tartósággal szemben támasztott elvárásoknak. A főképernyőt ütéseloszlató réteg és az újratervezett hátlap óvja és teszi szilárdabbá. A vízállóságot tanúsító IPX8 besorolás, az Armor alumíniumkeret, a Flip fedlap, valamint a hátoldalon is megtalálható Corning® Gorilla® Glass Victus®2 üveg és a Flex zsanér is a telefonok védelméről gondoskodik. Az új, beépített zsanérmodul kettős sínszerkezete felfogja és eloszlatja a külső behatásokat.

Galaxy Z Flip5: az önkifejezés kompromisszumot nem ismerő eszköze minden zsebben elfér

A zsebméretű, önkifejezésre tervezett Galaxy Z Flip5 stílusos és egyedülálló élményt kínál.

Az előző generációhoz képest a Flip fedlapi kijelzőfelülete 3,78-szor nagyobb, így a telefon még több funkciója és szolgáltatása elérhető összecsukott állapotban is. A készülék változatos módokon személyre szabható, a felhasználók a Galaxy Watch6 széria arculatához igazodó tájékoztató és grafikus óraszámlapok, valamint stílusos kijelzőkeretek közül választhatnak. A Galaxy Z Flip5 új, FlipSuit tokja cserélhető NFC-kártyával biztosítja az eszköz védelmét, egyben több lehetőséget kínál a Flip fedlap és a tok dizájnjának összehangolására.

A Galaxy Z Flip5 okostelefon összecsukott állapotban több lehetőséget kínál, a felhasználók még jobban kihasználhatják a telefon sokoldalú funkcióit. Az időjárás-előrejelzést a Widgetek segítségével ellenőrizhetik, a Médiavezérlővel pedig kedvenc zenéiket hallgathatják, a legfrissebb nemzetközi tőzsdei híreket pedig a Google Finance widgetnek köszönhetően követhetik nyomon. A képernyőre koppintva pedig a Multi Widget nézetre válthatnak egyidejűleg érhetik el az összes ott tárolt alkalmazást. Továbbá a fedlapról könnyen elolvashatják az értesítéseket és elérhetik a Wi-Fi és Bluetooth gyorsbeállításait. A készülék felnyitása nélkül böngészhetnek a híváslistában és tárcsázhatják a nem fogadott hívások telefonszámait. A Gyorsválasz segítségével a teljes QWERTZ-billentyűzeten válaszolhatnak bármikor SMS-ekre, miközben a csevegési előzményeket is látják. 

A Galaxy Z Flip5 összetéveszthetetlen kialakításával és formavilágával a Samsung Galaxy okostelefonok történetének legsokoldalúbb kameraélményét kínálja. A felhasználók a hátlapi kamerával kiváló minőségű szelfiket készíthetnek a nagyobb Flip fedlapnak köszönhetően, a FlexCammel pedig kreatív szögekből, kéz nélkül rögzíthetnek lenyűgöző fotókat. Hajlított módban egyszerűbben és gyorsabban nézhetik meg és szerkeszthetik a felvételeket. A Flip fedlapon található Gyorsnézet funkcióval könnyedén áttekinthetik és módosíthatják a színtónus beállítását, valamint törölhetik a képeket. Amikor a felhasználók a barátaikról készítenek fényképet egyidejűleg saját magukat is láthatják a Flip fedlapon a Kettős előnézetben, így már a felvétel során optimalizálhatják a beállításokat. A Szuperstabil videóstabilizálással (Super Steady) remegésmentes videókat készíthetnek, az automatikus keretezés funkció pedig gondoskodik arról, hogy senki ne maradjon ki a képből. 

A Galaxy Z Flip5 nagy teljesítményű kameráját mesterséges intelligencián alapuló megoldásokkal fejlesztették tovább, ezáltal minden fotó rendkívül élettelivé válik, szinte életre kel. Kedvezőtlen fényviszonyok esetén is kreativitásra ösztönöz, a Nightography, éjszakai felvételek funkciónak köszönhetően a képeket és videókat a környezeti fényhatásoknak megfelelően optimalizálja. Az MI-alapú képjelfeldolgozó (ISP) algoritmusa korrigálja a kedvezőtlen fényviszonyok esetén megjelenő vizuális zajt, helyreállítja a részleteket és színtónusokat. A tízszeres digitális zoommal a távolról készített fényképek is élesebbek lesznek. 

Galaxy Z Fold5: Egy nagyképernyős erőgép a hatékonyságért

A Galaxy Z Fold5 a széria történetének eddigi legkönnyebb és legkarcsúbb modellje, amelyet a felhasználók bárhová könnyedén magukkal vihetnek. A készülék magával ragadó, nagyméretű képernyővel és hosszú élettartamú akkumulátorral érkezik, a termékcsalád eddigi legerősebb teljesítményét nyújtva.

A Galaxy Z Fold széria úttörő szerepet játszik abban a folyamatban, amely során átalakul a mindennapi hatékonyságot szolgáló eszközökről formált elképzelésünk. A robusztus termékcsalád, nagyképernyős élményt kínál és a Többablakos mód, valamint az, az Applikáció folytonosság továbbfejlesztésével olyan funkciók széles skáláját vezette be, mint a Tálca feladatkezelő felületet, a „húzd és ejtsd” lehetőséget és a harmadik féltől származó alkalmazások optimalizálását. A 2021-ben, a harmadik generációs Fold készülékkel bemutatott S Pen Fold Edition változatot is finomhangolták, így a felhasználók a Galaxy Z Fold5 készüléken még precízebben írhatnak az S Pennel. Ezek a funkciók és szolgáltatások lehetővé teszik, hogy a felhasználók bárhonnan elvégezhessék legfontosabb feladataikat. 

A továbbfejlesztett Tálca funkcióval könnyebben és lendületesen váltogathatnak a gyakran használt alkalmazások között a felhasználók, és akár négy felugró ablak közül választhatják ki, melyikkel kívánnak dolgozni. A kétkezes „húzd és ejtsd” funkcióval könnyedén mozgathatják a tartalmakat az applikációk és képernyők között. Például úgy húzhatnak át egy fotót a Samsung Galériából a Samsung Notes alkalmazásba, hogy a képre koppintanak és rajta tartják egyik ujjukat, míg másik ujjukkal megnyitják a jegyzeteket, hogy áthelyezzék a képet. Továbbá a rejtett felugró ablakkal a háttérben futhat egy alkalmazás, így a felhasználók egyidejűleg teljes képernyőn nézhetnek videókat, míg a képernyő oldalán lebegő felugró ablakban cseveghetnek barátaikkal.

Az új, karcsúbb és kompakt kialakítású S Pen Fold Edition megkönnyíti a valós idejű jegyzetelést és az ötletek azonnali leírását, miközben kényelmesebben elfér a zsebben. A Vékony S Pen tok vastagsága alig tér el a hajlítható készülék gyári tokjának méretétől, továbbá többféle kivitelben és színben kapható, a legkülönbözőbb felhasználói stílusokhoz igazodva.

A 7,6 col átmérőjű Főképernyő kiterjedt és zavartalan tartalomfogyasztási élményt biztosít a felhasználók számára bármilyen körülmények között, kedvenc filmjüket nyitott és csukott állapotban is megnézhetik. A kijelző legnagyobb fényereje 30%-kal növekedett, 1750nit, így a képernyőfelület erős napsütésben is jól látható.

A Galaxy okostelefonok történetének legnagyobb képernyőjén a Snapdragon® 8 Gen 2 Galaxyra tervezett mobilplatformja magával ragadó játékélményt nyújt, tökéletesített grafikával és mesterséges intelligenciával, lehetővé téve a dinamikus játékot és a többjátékos funkciót. A Galaxy Z Fold5 zavartalan és zökkenőmentes maratoni játékmenetet biztosít a gamereknek a készülék fejlett hűtőrendszerének köszönhetően, amely még praktikusabban, teljesítménycsökkenés nélkül vezeti el a hőt. 

Bolygónk érdekét szem előtt tartva

A Samsung tovább folytatja a környezetvédelmi jövőképének megvalósítását. A vállalat növeli a céljai elérését segítő intézkedéseit, beleértve azt is, hogy 2030 végére a DX (Device eXperience) divízió szén-dioxid kibocsátása nullára csökkenjen. 

A Galaxy Z Flip5 és Z Fold5 készülékek a széria korábbi készülékeihez képest még több újrahasznosított anyagot tartalmaznak, beleértve a felhasználás előtt újrahasznosított alumíniumot és üveget, valamint a műanyaghulladékok, többek között halászhálók, PET-palackok és vizes hordók újrahasznosítását. A Galaxy Z Flip5 és Z Fold5 okostelefonok papírdoboza is 100%-ban újrahasznosított anyagokat tartalmaz.

Ezek a fejlesztések a készülékek optimális, hosszú élettartamát szolgálják. A minden készülékhez biztosított ötévnyi biztonsági frissítés és négygenerációs operációs rendszerfrissítés az eszközök hosszabb életciklusát őrzi meg.

Elérhetőség

A Galaxy Z Flip5 és Z Fold5 készülékek 2023. július 26-tól előrendelhetőek, illetve a Samsung webáruházában előrendelési promóciókkal készülnek a vásárlóknak. A bejelentett készülékek augusztus 11-én kerülnek a boltokba. Magyarországon a Galaxy Z Flip5 256GB 489.990 forintos, az 512GB-os változat 539.990 forintos, a Galaxy Z Fold5 256GB 769.990 forintos, az 512GB 819.990 forintos, míg az 1TB-os változat 909.990 forintos ajánlott fogyasztói áron érhető el.

A Galaxy Z Flip5 változatos színkínálata a felhasználók önkifejezését szolgálja. A készülék vásárlói a Menta, a Grafit, a Krém és a Levendula színek közül választhatják ki az ízlésükhöz legközelebb álló darabot. A Z Flip5 kiegészítőivel, mint az Átlátszó tok rögzítővel, a Flip ökobőr tok, a FlipSuit tok, a gyűrűs, könnyen cserélhető Szilikontok igazán kifejezhetik egyéniségüket.

 

A Galaxy Z Fold5 Jeges kék és Fantomfekete színekben jelenik meg. A felhasználók Vékony S Pen tokkal, Rögzítős, átlátszó tokkal, Ökobőr tokkal, valamint Szíjjal ellátott, álló tokkal tehetik még praktikusabbá és stílusosabbá okostelefonjukat.

A Galaxy Z Flip5 és Galaxy Z Fold5 készülékekről további információ a Samsung weboldalán érhető el. A termékek pontos előrendelési promócióiról az alábbi weboldalakon tájékozódhatnak: https://www.samsung.com/hu/smartphones/galaxy-z-fold5/buy/; https://www.samsung.com/hu/article/.

Tovább az eredeti cikkre: Galaxy Z Flip5 és Galaxy Z Fold5: rugalmasság és sokoldalúság kompromisszum nélkül

Vélemény, hozzászólás?